Afbeeldingen Samsung Galaxy Altius smartwatch gelekt

Samsung

firstupEr zijn in de afgelopen nacht een aantal afbeeldingen verschenen van de Galaxy Altius smartwatch. De afbeeldingen zijn afkomstig van een Koreaans forum, waar ben het bestaan van de smartwatch wordt besproken, en hoe de wijze waarop de Altius zich verhoudt ten opzichte van concurrerende producten op de markt. In de toekomst zal het mogelijk ook de strijd aan moeten gaan met de iWatch van Apple, waarover de afgelopen weken ook al meerdere keren over is gesproken.

Op de verschenen afbeeldingen en screenshots is duidelijk de Galaxy Altius merknaam te zien, een naam die eerder nog gekoppeld was aan de Samsung Galaxy S IV smartphone. De namen van SKT en SKTelecom verschijnen ook enkele keren op de afbeeldingen, mogelijk een indicatie dat de smartwatch van Samsung ook ondersteuning biedt voor mobiele connectiviteit. Hoewel de software veel weg lijkt te hebben van Android, kan het ook net zo goed een op Java-gebaseerde interface zijn, iets wat we eerder al zagen bij de REX serie van Samsung.

In de rechterbovenhoek is ook de codenaam “Samsung-GA7” te zien, een mogelijke verwijzing naar het gebruikte LCD scherm. De software die op de smartwatch draait wordt aangeduid als AltiusOS beta2, dit lijkt erop te duiden dat de software speciaal ontwikkeld is voor de Galaxy Altius, een andere mogelijkheid is dat we te maken hebben met een versie van Android die volledig is aangepast.

Op de laatste afbeelding zijn er drie functies te zien; een muziekspeler, een klok, een ook is het mogelijk om te controleren hoeveel ongelezen e-mails er nog zijn. Het lijkt gezien de interface ook voor de hand te liggen dat we te maken hebben met een touchscreen, waarmee eenvoudig door de verschillende menu’s kan worden geveegd.

Iedereen afbeelding heeft overigens een resolutie van 500 x 500 pixels, de kans is dan ook aanwezig dat dit ook de resolutie gaan worden van het scherm van de Altius smartwatch. Hoewel dit een behoorlijk aantal pixels zijn voor een relatief klein scherm, is dit tegenwoordig technisch wel mogelijk.

We moeten verder ook niet vergeten dat dit tot op heden niks meer dan geruchten zijn. Eerder werd de Altius naam door SamMobile nog gekoppeld aan de Galaxy S IV (GT-I9500) smartphone, en het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat twee Samsung projecten onder dezelfde naam heeft ontwikkeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*