Apple heeft groot team werken aan smartwatch-achtig apparaat

Apple

iwatchOp maandag schreven we al dat Apple volgens verschillende betrouwbare bronnen werkt aan een smartwatch-achtig apparaat. Volgens Bloomberg zijn er sindsdien meer bronnen geweest die zich hebben uitgelaten over de iWatch van Apple, want de website weet vandaag te melden dat er momenteel een team van 100 personen werkt aan een draagbaar apparaat. Het is ook een teken aan de wand dat de iWatch meer is dan alleen een concept of experiment is, want het bedrijf werkt normaal gesproken met teams die veel kleiner zijn. 

Volgens de bron waarmee Bloomberg sprak, bestaat het team uit software- en hardware ingenieurs, leden van de marketing groep, en managers. Het apparaat zou zijn te vergelijken met een polshorloge, maar zou taken kunnen uitvoeren die momenteel worden gedaan door de iPhone of iPad. Op dit moment is het nog onduidelijk of de smartwatch van Apple een verbinding moet opzetten met je telefoon, of dat het apparaat ook zelf taken kan uitvoeren. Helaas is er naast de gebruikelijke geruchten en speculatie nog maar weinig informatie beschikbaar over het project.

Apple zou echter wel in gesprek zijn met Foxconn, de leverancier zou zelf namelijk al draagbare technologieën hebben ontwikkeld voor verschillende bedrijven, en dus niet alleen Apple. Het grootste obstakel zal ongetwijfeld het scherm zijn, want door het gebrek aan ruimte moet de batterij erg klein zijn, en het scherm zo efficiënt mogelijk zijn, want er zullen weinig gebruikers zijn die hun horloge om de paar uur willen opladen.

De bronnen waarmee Bloomberg sprak zegt dat Apple al tijden bezig is met de ontwikkeling van draagbare apparaten, en ook zou het bedrijf al verschillende specialisten hebben ingehuurd, iets wat eerder ook door andere bronnen is bevestigd. Zoals gebruikelijk weigerde Apple zelf op de geruchten te reageren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*