Apple vraagt patent aan op iWatch-achtig product

Apple

Apple-logoEr is in de afgelopen weken al veel gesproken over de Apple iWatch, sindsdien hebben we ook al een aantal mockups voorbij zien komen met een aantal interessante ideeën. Maar tot op heden was er nog niks concreets voorbij gekomen, een nieuw patent lijkt er echter toch op te duiden dat Apple wel degelijk werkt een vergelijkbaar product. Op de onderstaande afbeelding is een smartwatch te zien met een klein flexibel amoled-scherm.

Het horloge zou in staat moeten zijn om te communiceren met je iOS apparaten om bijvoorbeeld je gemiste gespreken, inkomende berichten, muziek en andere functies van je telefoon te bedienen. In het patent is ook te lezen dat Apple meerdere manier onderzoekt om de telefoon op te laden, waaronder technologiën zoals zonne-energie en zelfs kinetische energiebronnen.

Natuurlijk hebben we slechts te maken met een patentaanvraag, maar het lijkt wel een indicatie te zijn dat Apple geïnteresseerd is in een vergelijkbaar apparaat. Persoonlijk verwacht ik dan ook niet dat een iWatch in een vergelijkbare vorm met een slap bandje komt, want trends van de jaren 90 naar nu brengen is simpelweg niet iets waar Apple voor staat.

iwatch

Het idee van een Apple smartwatch is overigens niet ver gezocht, want er zijn al een hoop gebruikers die hun iPod Nano doormiddel van een bandje gebruiken als horloge, maar afgezien van het aflezen van de tijd zijn de functies en opties zeer beperkt. We zullen echter moeten afwachten wat de daadwerkelijke plannen zijn van Apple, maar een smartwatch van het bedrijf zal vast meer zijn dan een simpel slap-on horloge.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*