ClockworkMod Recovery installeren op de Samsung Galaxy Note 10.1

Samsung

note 10.1Wanneer je niet langer afhankelijk wil zijn van software updates van je fabrikant, dan is het grote voordeel van het Android besturingssysteem dat er een hele community werkt aan updates voor de populairste Android smartphones en tablets. Maar voordat je met het flashen van een ROM/firmware kan beginnen, zal je eerst ClockworkMod Recovery moeten installeren op je Samsung Galaxy Note 10.1. In deze tutorial zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je ClockworkMod Recovery Touch kan installeren op de Galaxy Note 10.1.

Voordat we echter beginnen met de installatie is het belangrijk dat je weet dat de installatie van ClockworkMod Recovery volledig op eigen risico is, en dat wij niet verantwoordelijk zijn voor welke schade dan ook. Mocht je ondanks het nauwkeurig volgen van de stappen toch tegen problemen oplopen dan raden we je aan om een reactie achter te laten, zodat wij of andere lezers je hierbij kunnen helpen.

Vereisten

  • Een Samsung Galaxy Note 10.1 (GT-N8000/GT-N8010/GT-N8013. Deze tutorial zal niet werken voor andere Samsung apparaten of Android smartphones/tablets, probeer dit dan ook niet uit.
  • Back-up belangrijke data, zoals foto’s, muziek, contacten, e-mails etc.
  • Een Windows computer
  • Installatie van USB drivers, deze worden automatisch toegevoegd door Samsung Kies te installeren.
  • USB Foutopsoringmodus (Instellingen -> Applicaties -> Ontwikkeling -> Foutopsoringsmodus inschakelen)
  • Download ClockworkMod Recovery voor Galaxy Note 10.1
  • Download Odin3

Installatie van ClockworkMod Recovery op Samsung Galaxy Note 10.1

  1. Pak het Odin3 bestand uit en start de applicatie op.
  2. In Odin3 klik je op de PDA knop en selecteer je het Recovery bestand, die je als het goed is al eerder hebt gedownload.
  3. Schakel de Galaxy Note 10.1 nu volledig uit, dus niet in stand-by.
  4. Je zal nu de tablet moeten plaatsen in de zogeheten Download Mode, dit doe je door de volgende stappen uit te voeren: aan/uit knop en volume omlaag knop tegelijk indrukken totdat de “Warning!!” melding verschijnt op je tablet -> druk nu de volume omhoog knop in om Download Mode te starten.
  5. Verbind de tablet nu met je computer doormiddel van een USB kabel. Er zal in odin3 nu de melding “Added!” verschijnen. Mocht dit niet het geval zijn dan zal je eerst Samsung Kies moeten installeren.
  6. Om ClockworkMod Recovery te installeren op je tablet druk je op de Start knop in odin3. De tablet zal na de installatie automatisch opnieuw starten en er zal in de applicatie de melding “PASS!” verschijnen. Na de reboot kun je de USB kabel verwijderen.
  7. Je bent nu klaar met de installatie van ClockworkMod Recovery en het is nu mogelijk om een nieuwe ROM/firmware te flashen op je Samsung Galaxy Note 10.1.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*