HTC brengt Sense 5 ook naar HTC One X, HTC One X+ en HTC One S

Archief

htc-logoHTC heeft vandaag bevestigd dat de nieuwe Sense 5 interface van de HTC One ook naar de HTC One X, HTC One X+ en de HTC One S zal worden gebracht. De update voor deze apparaten zal ergens in de komende maanden moeten verschijnen volgens de officiële Facebook pagina van het bedrijf. Helaas zullen niet alle functies van de HTC One beschikbaar zijn, want HTC zegt dat een aantal functies speciaal ontwikkeld voor de hardware van de HTC One die volgende maand wordt uitgebracht.

De HTC One is het nieuwe vlaggenschip van het in nood verkerende bedrijf. Het zal de comeback moeten inluiden, want de toekomst van het bedrijf zal deels afhangen van het succes van de HTC One. Op het gebied van ontwerp, specificaties en hardware hebben we in ieder geval weinig reden tot klagen, want tijdens het Mobile World Congress hebben we nog geen enkel toestel kunnen ontdekken die het qua specificaties beter doet, echter kan het weleens de Sense 5 skin zijn die de meeste aandacht gaat trekken.

Deze nieuwe versie van Sense heeft een aantal nieuwe software functies zoals Blink Feed en HTC’s Zoe, daarnaast zijn er nog een hoop andere toevoegingen die we verder zullen bespreken in onze review van de HTC One. Blinkfeed lijkt volgens velen op de live tiles die we kennen van het Windows Phone besturingssysteem. Deze nieuwe functie is in staat om informatie te tonen van een groot aantal diensten zoals nieuwsbronnen, email, Facebook, Twitter en nog een aantal andere diensten en netwerken. De gebruiker kan zelf instellen hoe vaak de dienst wordt geupdate, maar standaard staat dit ingesteld op twee uur.

Wij verwachten overigens niet dat de HTC Zoe functie naar de overige toestellen zal komen, aangezien deze functie werkt in combinatie met een nieuwe image processing chip die meerdere foto’s tegelijk kan schieten en daarbij ook nog eens kan blijven filmen.

Het bedrijf lijkt dit jaar in ieder geval wel geluisterd te hebben naar de consument, die graag een schonere en meer basic interface zouden zien. In de voorgaande jaren leek HTC deze stap niet te durven zetten, maar gezien de financiele resultaten van het bedrijf lijkt men nog maar weinig keus te hebben.

De HTC One zal vanaf 15 maart in Nederland zijn te verkrijgen voor een adviesprijs van €699,-. Dit is één dag na de aankondiging van de Samsung Galaxy S4, zeer waarschijnlijk met de Sony Xperia Z de grootste concurrent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*