HTC M7 krijgt Ultrapixel-camera, Stereo speakers en karaoke functie

Archief

htc-logoDe presentatie van de HTC M7 zal pas op 19 februari gaan plaats vinden, maar gisteren wisten we al te melden dat het bedrijf zeer waarschijnlijk ook een nieuwe Ultrapixel camera sensor gaat introduceren voor het nieuwe Android vlaggenschip van het bedrijf. Vandaag zijn er op het blog van HTC ook nog een aantal hints gegeven dat het bedrijf op het gebied van geluid en camera nog een aantal nieuwe ontwikkelingen klaar heeft staan. 

In het artikel “A brief history of photography” is te zien hoe de camera technologie zich in de afgelopen steeds verder heeft weten te verbeteren. Het is overigens niet alleen HTC die zichzelf meerdere schouderklopjes geeft, maar er komen ook een aantal andere fabrikanten in de lijst voorbij, waaronder de Nokia 808 PureView camera met de indrukwekkende 41-megapixel sensor. Daarnaast was de HTC One X het eerste toestel met de zogeheten Videopic functie – de mogelijkheid om foto’s te maken tijdens het opnemen van een video.

htc-teases-camera-audio-2013-0

Bij 2013 staat nog steeds een groot vraagteken, maar gezien de eerdere berichtgeving over het gebruik van de Foveon-sensor lijkt het voor de hand te liggen dat de M7 het eerste toestel van HTC zal zijn die gebruik zal maken van deze nieuwe technologie. De Ultrapixel technologie combineert de data van drie 4,3-megapixel sensoren tot één heldere en mooiere afbeelding.

Maar zoals je al hebt kunnen zien spreekt HTC ook over een nieuwe geluidservaring. Volgens Pocket-Lint zou dit duiden op nieuwe stereo speakers, verbeterde ruisonderdrukking, en een nieuwe functie die met behulp van songteksten je telefoon kan omvormen tot een karaoke machine. Het is een functie die we weleens eerder hebben gezien op andere apparaten in het verleden, waaronder de Sony Walkman, echter is het nog geheel onduidelijk hoe deze functie is geïmplementeerd en of de functie ook wereldwijd beschikbaar zal zijn.

De HTC M7 zal op 19 februari tijdens een evenement in Londen en New York worden aangekondigd, tijdens dit evenement zullen we ook te weten komen welke camera er is gebruikt en of we ook in Nederland gebruik kunnen van de karaoke mogelijkheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*