HTC werkt aan nieuwe Facebook Phone met Android

HTC

facebook-smartphoneEr gaan al een lange tijd geruchten dat Facebook samen met een smartphone fabrikant een ‘Facebook Phone’ gaat ontwikkelen. Maar zeer waarschijnlijk kan Facebook oprichter en CEO Mark Zuckerberg niet meer herinneren hoe vaak het bestaan van deze telefoon heeft ontkend. Toch is er vandaag weer een Facebook smartphone verschenen die in samenwerking met HTC zou zijn ontwikkeld.

Het gerucht is afkomstig van Twitter gebruiker @LlabTooFer, die goed lijkt te zijn  geïnformeerd op het gebied van HTC apparaten. Volgens TooFer staat de Facebook Phone intern bekend als de Myst_UL en zal het toestel in de nabije toekomst worden uitgebracht. De bron zegt verder ook alle specificaties in handen te hebben van de smartphone, en deze specs lijken eerdere geruchten tegen te spreken.

Volgens de bron maakt de Facebook Phone gebruik van een Qualcomm MSM8930 Snapdragon S4 Plus processor die geklokt is op 1GHz. Verder heeft het toestel de beschikking over 1GB aan RAM, 4,3-inch 1280 x 720 pixels scherm, 16GB opslagruimte, 5-megapixel (achter), 1,6-megapixel camera (voor), Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth en het toestel zal draaien op Android 4.1.2 Jelly Bean.

Daarnaast zou er ook een fysieke Facebook knop op het toestel zijn te vinden, maar het blijft natuurlijk de vraag of het toestel ook echt bestaat. Want waarom zou Mark Zuckerberg het bestaan van een Facebook Phone meerdere keren ontkennen? De enige mogelijkheid die ik kan bedenken is dat Facebook met een aantal nieuwe functies bezig is die nog geheim moeten blijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*