Intel lanceert dual-core Atom processor platform voor Android fabrikanten

Archief

z2420Intel heeft vandaag officieel zijn nieuwe dual-core Atom processor-gebaseerde platform gelanceerd dat eerder bekend stond als Clover Trail+. Het nieuwe platform is door het bedrijf tijdens het Mobile World Congress in Barcelona voor het eerst gelanceerd en zal later te vinden zijn in een groep van nieuwe producten, ecosystemen en andere platformen waaronder Android tablets. Volgens Intel is het stroomverbruik bij het nieuwe platform aanzienlijk afgenomen, maar zijn er afgezien van dat nog meer verbeteringen.

Het nieuwe platform is geschikt voor zowel smartphones als Android tablets en zal daarbij ook nog eens ondersteuning bieden voor verschillende LTE frequenties die wereldwijd worden gebruikt. Intel zegt dat het nieuwe platform prestaties combineert met een laag stroomverbruik en een lange accuduur. Het bedrijf verwacht met het nieuwe platform de strijd aan te kunnen gaan met de populairste Android smartphones.

Er zijn in totaal drie processors; de Z2580, Z2560 en de Z2520 die respectievelijk geklokt zijn op 2GHz, 1,6GHz en 1,2GHz. De processors ondersteunen de Intel Hyper-Threading technologie zodat er meerdere threads kunnen worden uitgevoerd. Verder heeft Intel ook de Graphics Media Accelerator engine geïntegreerd, waarbij de grafische core is geklokt op 533MHz.

De GMA-core kan 1080p video’s coderen en decoderen op 30 frames per seconde. Intel heeft verder belooft dat het platform geavanceerde foto mogelijkheden biedt en ondersteuning voor twee camera’s (tot 16-megapixels). Het platform ondersteunt verder panorama foto’s, 15 frames per seconde Burst Mode voor 8-megapixel foto’s, real-time gezicht detectie en herkenning en mobiele HDR foto’s. Een andere belangrijke functie van het platform is de Intel Identify Protection Technology met authenticatie in twee stappen.

Verder is er ondersteuning aanwezig voor 1900 x 1200 resolutie schermen, Android 4.2 Jelly Bean, Intel Wireless Display Technology, HSPA+ 42Mbps. Daarbij merkte Intel op dat later dit jaar Lenovo, Asus en ZTE gebruik zullen maken van deze nieuwe chips.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*