Microsoft zal updates blijven uitbrengen voor bestaande Windows Phone 8 hardware

Microsoft

windows-phone-logoMicrosoft heeft deze week verklaard dat de huidige Windows Phone 8 smartphone in de toekomst kunnen worden geüpdatet, in tegen stelling tot wat er gebeurde met de Windows Phone 7 serie, die een hoop gebruikers nu heeft laten zitten met verouderde software, want veel Windows Phone 8 apps werken niet op het oude besturingssysteem. Volgens Microsoft’s senior marketing manager, Greg Sullivan, zal dit echter slechts eenmalig zijn: “We hebben nu een upgrade schema dat gericht is op vooruitgang. Windows Phone 8 kan evolueren. We hebben een architectuur die niet langer fundamenteel afhankelijk is van de hardware.”

Sullivan zegt dat Microsoft niet één van de bedrijven wil zijn die de volgende generatie hardware al maanden van te voren aankondigt. Het bedrijf wil zich richten op de huidige line-up van Windows Phone 8 apparaten en de gebruikerservaring zoveel mogelijk verbeteren: “Wanneer de markt veranderd en de eisen van consumenten anders worden, zullen wij onze opties evalueren.” Dit hoeft overigens niet te betekenen dat we in de komende maanden geen nieuwe Windows Phone 8 hardware mogen verwelkomen: “In de loop van de volgende maanden, zal ik niet worden verrast zijn wanneer ik een aantal spannende nieuwe apparaten met Windows Phone 8 zie langskomen,” aldus Sullivan.

We weten in ieder geval al dat Windows Blue één van de updates is voor Windows Phone 8. De update werd perongeluk gelekt in een vacature voor een Senior Development Leader die moest helpen bij het ontwerpen van een nieuwe Excel app voor de update. Het is echter nog steeds onduidelijk of de Windows Blue update voor of na de Windows 8 GDR2 update zal verschijnen, of dat ze beide dezelfde zijn.

Verder werd het eerder deze week al bekend dat HTC met de HTC Tiara een nieuw Windows Phone 8 toestel in ontwikkeling heeft met de GDR2 update. De lancering van een nieuw Windows Phone 8 toestel met de nieuwe update zal voor HTC een boost moeten betekenen qua sales. Verder zal het ook overige Windows Phone gebruikers gerust moeten stellen dat Microsoft ditmaal wel op een regelmatige basis updates gaat uitbrengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*