The Witcher 3: Wild Hunt aangekondigd, release in 2014

Archief

Schermafbeelding 2013-02-06 om 12.53.37Eerder wist NeoGAF al te melden dat The Witcher 3 in ontwikkeling was, en vandaag heeft CD Projekt RED het bestaan van de game bevestigd. De game is gebouw op de nieuwe REDengine3, die een aantal dagen geleden al werd onthuld. Het zal ook de laatste Witcher game worden die door CD Projekt RED wordt gemaakt, fans van de serie zullen dus in ieder geval nog eenmaal met de game aan de slag kunnen gaan.

Later deze maand zal er in het Game Informer magazine meer details worden vrijgeven over ‘The Witcher 3: Wild Hunt”. De ontdekking van GeoGAF was overigens opmerkelijk, want een gebruiker ontving zijn digitale kopie van Game Informer een aantal dagen te vroeg en hierin werd het bestaan van de game al bevestigd. The Witcher 3 zal zich afspelen in een open wereld die maar liefst 20 procent groter zal worden dan Skyrim’s wereld.

In de officiele aankondiging van de game wordt overigens niet vermeldt dat de wereld van The Witcher 3 groter wordt dan die van Skyrim, maar wel is er in het persbericht te lezen dat de wereld 30 keer zo groot zal worden als die van The Wticher 2. Het zal dus een enorme wereld worden die je volledig kan ontdekken. CD Projekt RED laat verder weten een volledig nieuw vechtsysteem te hebben ontwikkeld, maar op dit moment zijn er nog weinig details beschikbaar. The Witcher 3 zal in 2014 worden uitgebracht voor alle “high-end” systemen, een indicatie dat de game ook wordt uitgebracht voor de volgende generatie consoles.

Niet geheel verassend overigens, want de REDengine 3 is speciaal ontwikkeld voor de volgende generatie consoles, en de verwachting is dat de volgende Xbox en PlayStation later dit jaar zullen worden uitgebracht. In de komende weken en maanden zullen we meer te weten komen over The Witcher 3.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*