Apple komt dit jaar nog met draagbare iWatch

Apple

iwatchEerder dit jaar wist Bloomberg al te melden dat Apple momenteel een team van 100 ontwerpers heeft werken aan een zogeheten smartwatch. Maar dit was zeker niet de enige bron, want de Wall Street Journal bevestigde niet veel later ook het bestaan van het product. Gezien het feit dat de geruchten steeds vaker en vaker verschijnen, lijkt het erop dat de lancering van het product ook niet ver meer weg is. Bloomberg zegt vandaag zelfs dat de Apple iWatch dit jaar nog zal worden uitgebracht.

De bron waarmee Bloomberg sprak zegt dat het bedrijf het apparaat nog dit jaar zal introduceren. Apple zou in totaal 79 patent aanvragen hebben ingediend waarin het woord “wrist/pols” is te vinden, waaronder een apparaat met een flexibel scherm, dat wordt aangedreven door kinetische energie. Dit nieuwe apparaat zal voor de horloge markt hetzelfde moeten betekenen als wat de iPhone heeft gedaan voor de smartphone markt.

In het artikel wordt ook gesproken over een aantal functies van het apparaat, zoals het telefoneren, de identiteit zien van inkomende bellers en de GPS coördinaten je huidige locatie. Verder zou er ook een stappenteller aanwezig zijn en sensoren voor bijvoorbeeld het controleren van je hartslag.

Het ziet er dus naar uit dat een televisie van Apple nog wel even op zich kan laten wachten. Niet geheel verassend overigens, want Bloomberg zegt dat de winstmarges vier keer groter zijn in vergelijking met televisies. Scott Wilson, voormalig creative director bij Nike, wist aan Bloomberg te melden dat Jonathan Ive al een tijdlang interesse heeft in horloges. Het team van Ive zou rond 2005 zelfs al verschillende fabrieken hebben bezocht waar horloges worden gemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*