Facebook komt op 4 april met nieuwe Android smartphone

Archief

Mark Zuckerberg , FacebookFacebook heeft vandaag de media uitgenodigd om tijdens een evenement op 4 april het “nieuwe thuis op Android” te komen zien. Het evenement zal plaats vinden op de thuisbasis, en uit de titel is het duidelijk dat we de nieuwe plannen van Facebook gaan zien op mobiel gebied. Wat dat is weet nog niemand, maar laten we niet de geruchten vergeten over de HTC Myst, de smartphone die naar verluidt in samenwerking met Facebook is ontwikkeld zal deze lente nog (mogelijk) worden uitgebracht.

De kans lijkt hierop in ieder geval sterk aanwezig te zijn, want de HTC Myst werd al ingediend bij het Amerikaanse FCC voor goedkeuring. Het zou overigens gaan om een mid-range smartphone met een 4,3-inch scherm, 1,5GHz dual-core Snapdragon processor van Qualcomm, 1GB RAM, 16GB opslagruimte, 5-megapixel camera (achter), 1,6-megapixel camera (voor), LTE en de Myst zal moeten draaien op de laatste versie van Jelly Bean – momenteel Android 4.2.2.

Gezien het nieuws dat het om een samenwerking gaat tussen HTC en Facebook lijkt het voor de hand te liggen dat de Facebook app standaard zal zijn geïnstalleerd, inclusief andere diensten zoals Facebook Messenger, Instagram en overige officiële Facebook apps. Het goede nieuws lijkt in ieder geval te zijn dat de HTC Myst ditmaal geen fysieke Facebook knop krijgt, iets wat jammer genoeg wel het geval was bij de HTC ChaCha.

De website 9to5Google weet nog aan het gerucht toe te voegen dat de hardware van de HTC veel op dat van de iPhone lijkt en dat Facebook volledig is geïntegreerd in de nieuwe smartphone. Echter is het waarschijnlijk het best om rustig af te wachten, want we hoeven zeker geen officiële aankondiging te verwachten van HTC of Facebook voor het evenement op 4 april.

Wil je meer weten over de mobiele plannen van Facebook? Hou dan op 4 april onze site in de gaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*