Facebook Myst draait op aangepaste Android-versie

Archief

facebook-smartphoneFacebook kondigde afgelopen nacht aan dat het zijn nieuwe thuis voor Android gaat aankondigen, maar onduidelijk is nog of dit gaat om een nieuwe app of dat het bedrijf ook een eigen smartphone gaat uitbrengen. De media is in ieder geval uitgenodigd om op 4 april, bij het Facebook hoofdkwartier in San Francisco te komen kijken waar het bedrijf in de afgelopen periode aan heeft gewerkt.

Het grootste sociale netwerk ter wereld geeft helaas geen verdere details vrij, en mogelijk is de aankondiging niks meer dan een nieuwe dienst of applicatie, maar er gaan ook al een tijdlang geruchten dat Facebook samen met HTC aan een smartphone werkt die draait op een aangepaste versie van Google’s Android.

Uit de gelekte specificaties kunnen we opmaken dat het toestel is uitgerust met een 5-megapixel camera (achter), een 1,6-megapixel camera (voor) en 16GB aan opslagruimte. Het ontwerp zal veel op dat van de zwarte iPhone lijken, hoewel het scherm met 4,3-inch een stukje groter zal zijn. Op de smartphone zouden ook standaard alle Facebook diensten zijn te vinden, met directe toegang tot Facebook Messenger en de Instagram dienst, die sinds 2012 ook in handen is van Facebook. De belangrijkste wijziging zal echter het startscherm zijn dat straks de gehele nieuwsfeed van je Facebook account toont.

Volgens 9to5Google zou er al een advertentie campange klaar staan met de slogan “more than just an app”. Het project zou volgens TechCrunch ook door het leven gaan als Facebook Home en de software zal een aangepaste versie van Android zijn met verschillende ingebouwde Facebook functies.

In januari publiceerde LlabTooFer al de volledige specificaties van de camera, scherm formaat en de processor. De bron claimde dat HTC en Facebook samen zouden werken aan een smartphone met de naam Myst en ook zou er een fysieke Facebook knop aanwezig zijn. Eerder deze maande publiceerde de doorgaans goed geïnformeerde Twitter gebruiker evleaks ook al vergelijkbare specificaties.

Mocht de HTC Myst volgende week worden aangekondigd dat zal het de tweede Facebook smartphone worden in drie jaar. De HTC ChaCha en Salsa zijn niet het grote succes gebleken en de verkoop werd na enkele maanden dan ook al gestaakt. Beide smartphones hadden de beschikking over een fysiek Facebook knop die kon worden gebruik om eenvoudig een foto of link te delen met je vrienden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*