Galaxy S4 functies S Translator, Dual Camera, Sound & Shote en Air View getoond in video’s

Samsung

samsung-galaxy-s4-10Samsung toonde vorige week donderdag voor het eerst de Galaxy S4 aan de wereld tijdens een evenement in New York. Het toestel zag er aan de buitenkant niet erg verschillend uit in vergelijking met zijn voorganger, de Galaxy S3, maar we kunnen moeilijk ontkennen dat het nieuwe vlaggenschip van het Koreaanse bedrijf een gebrek heeft aan nieuwe software functies. Mocht je echter nog niet precies weten wat Samsung qua functionaliteit aan Android 4.2.2 heeft toegevoegd, dan zullen deze onderstaande video’s je ongetwijfeld op weg helpen.

Air View, Air Gesture en handschoenen?

De Air View functie van de Galaxy S4 is voor een groot deel identiek aan de Air View functie op de Note 2, echter is er één verschil, want terwijl de Note 2 alleen met de S-Pen werkt, kun je deze functie op de Galaxy S4 gebruiken met je vinger. Door bijvoorbeeld met je vinger bijvoorbeeld kort boven een folder met afbeeldingen te zweven, kun je een voorvertoning van een afbeelding openen, zonder dat je het scherm aanraakt.

Met Air Gesture kun je door een webpagina scrollen, muziek veranderen, of een inkomende gesprek beantwoorden door een gesture uit te voeren met je hand zonder het scherm aan te raken. Daarnaast kan het scherm ook nog eens worden bediend met handschoenen, zodat je in de winter niet langer koude vingers hoef te krijgen. In de bovenstaande video zie je hoe de functies in de praktijk werken.

S Translator

De S Translator is voornamelijk handig voor mensen die veel op reis gaan naar landen waar de taalbarrière nog altijd een groot probleem is. Met de S Translator app is het mogelijk om e-mails en tekstberichten te vertalen, maar S Translator maakt het daarnaast ook mogelijk om spraak te vertalen naar tekst en tekst-naar-spraak.

Dual Camera

Op de achterkant van de Galaxy S4 is een 13-megapixel camera te vinden die in combinatie met de 2-megapixel camera aan de voorkant kan worden gebruikt. De mogelijkheid om beide camera’s tegelijkertijd te gebruiken, moet er volgens Samsung voor zorgen dat niemand meer ontbreekt op een foto. In de Dual Camera modus kun je nu een foto van bijvoorbeeld je gezin maken (camera achter) en van jezelf (camera voor), en je eigen foto plakken in de foto van je gezin.

Sound & Shot

In onze ogen is Sound & Shote zeker niet een functie waarom je de Galaxy S4 zal moeten aanschaffen. De Sound & Shot functie stelt gebruikers namelijk in staat om geluid op te nemen tijdens of voor het maken van foto. Mocht je bijvoorbeeld bij de Eiffeltoren staan kun je wat vertellen over de locatie en deze audioclip wordt daarna automatisch toegevoegd aan de foto. Echter vragen we ons wel af hoe deze content bijvoorbeeld op de computer kan worden getoond, want formaten zoals .png en .jpg hebben geen ondersteuning voor audio.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*