Gelekte Motorola smartphone blijkt prototype X-Phone te zijn

Motorola

Schermafbeelding 2013-03-16 om 21.28.25Eerder deze week toonden we je al een tot op heden onbekende smartphone van Motorla, waarvan wij dachten dat dit niet de verwachte X-Phone zou zijn. Later die dag kondigde Motorola de RAZR D1 en RAZR D3 aan, maar deze twee mid-range modellen leken op geen enkel vlak op de smartphone die was te zien op de gelekte afbeelding.

Volgens de website Android and Me is de telefoon die eerder verscheen echter wel de zogeheten X-Phone, echter zou het gaan om een vroeg prototype. Kort na het publiceren van het artikel verscheen er nog een gerucht op dezelfde website dat de hardware van de X-Phone door de gebruiker zelf kan worden samengesteld.

Daarnaast zouden consumenten de garantie krijgen dat de X-Phone op zijn minst één grote Android update zal ontvangen (bijvoorbeeld van Android 5.0 naar Android 6.0). Deze update zal overigens door Motorola worden uitgebracht en niet door mobiele providers, waardoor updates sneller kunnen worden uitgebracht, en daarbij zal het toestel voor een lage prijs in de markt worden gezet om op korte termijn een grote userbase te creëren  Het idee achter de X-Phone is dan ook dat het een serieuze concurrent moet gaan worden van de Galaxy modellen van Samsung en de iPhone van Apple.

De X-Phone zou volgens verschillende anonieme bronnen binnen Motorola, ergens tegen het einde van juli zijn te verkrijgen. Het toestel dat eerder op de Vietnamese site verscheen blijkt nu dus mogelijk toch de X-Phone te zijn, en hoewel het gaat om een vroeg prototype, zou het ontwerp slechts lichtjes zijn veranderd in de afgelopen tijd.

Op de achterkant van de X-Phone is het Motorola logo te zien met touch-functionaliteit dat gebruikt kan worden om bepaalde aspecten van de smartphone te bedienen, echter is het onduidelijk welke functies kunnen worden bediend. Het enige waar we ons druk om moeten maken is de hardware, want het gelekte prototype maakte in vergelijking met andere high-end smartphones weinig indruk.

Google zou zich echter niet richten op specificaties of software functies die amper worden gebruikt. In plaats daarvan wil het bedrijf een goedkoop mobiel apparaat ontwikkelen dat eenvoudig kan worden verbonden met draagbare accessoires die later dit jaar worden uitgebracht. De bron waarmee de site sprak zegt dat Google Glass en de Google Watch twee goede voorbeelden zijn van dit soort draagbare accessoires.

Het is trouwens opmerkelijk om te zien dat het aantal geruchten over de X-Phone in de week van de Galaxy S4 aankondiging aanzienlijk zijn toegenomen, mogelijk is Google al stilletjes begonnen met een promotionele campagne door geruchten te verspreiden aan verschillende websites.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*