Goedkopere plastic iPhone met 4,5-inch zal pas in 2014 verschijnen

Apple

iphone 6Het Japanse blog Macotakara meldt vandaag dat Apple’s plannen voor een goedkopere iPhone zijn uitgesteld naar 2014. Volgens het blog zal Apple voor het goedkopere model hebben gekozen voor een behuizing van polycarbonaat, een materiaal dat we voor het laatst zagen op de witte plastic MacBook. Het goedkoopste model zal voor 330 dollar zonder abonnement over de toonbank moeten gaan, een aanzienlijk lagere prijs in vergelijking met de iPhone 5 of iPhone 4S.

De nieuwe iPhone zou naar verluidt de beschikking hebben over een 4,5-inch scherm, wat betekent dat het toestel groter is dan de 4-inch iPhone 5 die vorig jaar in september werd aangekondigd. Er gaan overigens al een tijdlang geruchten dat Apple zou werken aan zowel een grotere als goedkopere iPhone, maar de algemene verwachting was toch dat de goedkopere iPhone de beschikking zou hebben over een schermformaat van de iPhone 4S. DigiTimes was één van de weinige bronnen die vorige maand nog wist te melden dat de goedkopere iPhone een groter scherm heeft, maar dat dit model niet dit jaar zal worden uitgebracht.

Macotakara zegt verder dat de plastic iPhone dikker is dan de iPhone 5 door het dikkere materiaal dat is gebruikt voor de behuizing, maar qua ontwerp zal het te zijn vergelijken met de huidige iPhone 5. Verder wist de site ook nog een aantal nieuwtjes naar buiten te brengen over de iPhone 5S, die later dit jaar wordt uitgebracht. Dit nieuwe model zal de eerste iPhone moeten zijn met een dual-LED flitser op de achterkant van de camera. Eerder werd er door iLounge al geschreven dat de flitser en de camera sensor op de achterkant van de iPhone 5S zal worden verbeterd, maar ook zou het toestel de beschikking hebben over een snellere processor.

Vorig jaar wist Macotakara al in de zomermaanden hoe de nieuwe ontwerpen van de iPod Nano en iPod Touch eruit zouden komen te zien, maar helaas zat het blog er in het verleden ook enkele keren naast. Zoals bij alle Apple geruchten kan dit nieuws dan ook het best met een korreltje zout worden genomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*