Google Keep moet concurrentie aangaan met Evernote en Microsoft’s OneNote

Google

Google+-logoHet ziet er naar uit dat Google de concurrentiestrijd aan wil gaan met het populaire Evernote en andere digitale notitie-diensten, want Google Keep ging namelijk kortstondig online voordat deze kort daarna weer werd verwijderd. Momenteel geeft de dienst een 404 melding weer, wat betekent dat de gezochte pagina niet aanwezig, maar gisteravond slaagde Android Police er wel in om een aantal screenshots te maken van de nieuwe Google dienst. Op deze afbeeldingen is te zien dat Google Keep ondersteuning biedt voor notities, takenlijstjes, plakboek met foto’s en meer.

Het doet veel denken aan de Google Notebook dienst die enkele jaren geleden al werd gesloten door Google, omdat er te weinig gebruikers aanwezig waren. Echter besloot het bedrijf wel om alle bestaande notities die met de dienst waren gemaakt, op te slaan in Google Docs.

Volgens Android Police zal de site geoptimaliseerd zijn voor mobiele gebruikers en kunnen zij eenvoudig door notities zoeken, nieuwe notities creëren en takenlijsten maken. Daarnaast zal er ook een Android app in ontwikkeling, die momenteel nog niet te vinden is in de Google Play Store. Of er ook een iOS-versie komt is op dit moment nog onduidelijk, maar gezien de beschikbaarheid van andere diensten op dit platform, ligt dit wel voor de hand.

Er lijkt echter nog genoeg werk aan de winkel te zijn voor de Google Keep dienst, want de dienst ziet er nog vrij simpel en eenvoudig uit. Functies als notities en lijstjes een kleur geven en archief/zoek ondersteuning zijn al aanwezig, maar het valt in het niet in tegenstelling tot populaire diensten als Evernote of Microsoft’s OneNote.

Toch is Google niet geheel kansloos. Het heeft met Google+ natuurlijk een enorm netwerk om gebruikers aan zich te binden, en momenteel creëert het voor iedere Gmail gebruikt automatisch ook een Google+ account, iets wat ook mogelijk zal gebeuren met Google Keep. Verder ligt het voor de hand dat de dienst geïntegreerd gaat worden in de Chrome browser en Chrome OS apparaten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*