Google sluit deuren Google Reader en andere diensten op 1 juli

Google

Google_Reader_logoHet is een drukke dag voor Google. Eerder vandaag verraste het bedrijf de technologie wereld door aan te kondigen dat Andy Rubin niet langer de eindverantwoordelijk is van de Android divisie, maar zojuist maakte het bedrijf ook nog bekend dat het gaat stoppen met Google Reader en een aantal andere diensten. Volgens Google is het aantal Google Reader gebruikers in de afgelopen jaren steeds verder afgenomen, en is het tijd om de dienst met pensioen te sturen. Google geeft gebruikers nog tot 1 juli de tijd om de Reader data te expertoren via Google Takeout.

Het nieuws zal voor een groot aantal gebruikers als een grote verassing komen, want hoewel het aantal gebruikers in de afgelopen is gedaald is er nog altijd een grote groep mensen die Google Reader actief gebruiken om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws via zijn of haar favoriete websites. Op Twitter en Facebook zijn er dan ook al een hoop klaagzangen te lezen, maar er lijkt niet veel anders op te zitten dan op zoek te gaan naar een alternatieve dienst om RSS feeds te lezen.

Google Reader is overigens niet de enige dienst waar Google afscheid van gaat nemen, want ook diensten als Apps Script, CalDav API, Google Building Maker, Google Cloud Connect, Google Voice App voor BlackBerry, Search API voor Shopping en Snapseed Desktop voor Mac en Windows zullen hun deuren gaan sluiten. Het sluiten van deze diensten maakt volgens Google deel uit van de tweede voorjaarschoonmaak. In totaal heeft Google nu 70 functies en diensten afgesloten.

Mocht je nog tot de groep Google Reader gebruikers behoren dan kun je via de Google Takeout link de data exporteren van je account. Het enige wat je hoeft te doen is in te loggen op je account en je wachtwoord verifiëren. Heb je nog goede alternatieven voor andere gebruikers? Laat dan een reactie achter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*