Google-topman en oprichter Andy Rubin verlaat Android-divisie

Google

Schermafbeelding 2013-03-13 om 18.31.50Google heeft zojuist aangekondigd dat Andy Rubin (links op de foto) een nieuwe rol binnen het bedrijf zal krijgen, en dat Sundar Pichai (rechts op de foto) de Android afdeling onder zijn hoede krijgt. In een officiele blog post geschreven, door CEO Larry Page, is te lezen dat Pichai naast het leiden van de Android afdeling ook zijn huidige taken voor Chrome en apps zal blijven houden, wat mogelijk als een indicatie kan worden gezien dat het bedrijf deze drie verschillende divisies in de toekomst bij elkaar wil gaan voegen.

Page zegt in de officiële verklaring dat Rubin zelf heeft besloten om zich te gaan richten op een nieuw project binnen het bedrijf. Op dit moment is het nog onduidelijk aan welke projecten Rubin gaat werken, maar de verwachting is dat het voormalig hoofd van de Android afdeling de focus gaat leggen op experimentele projecten, zoals bijvoorbeeld Project Glass.

Voor Pichai wordt het werk er niet makkelijk op, want naast het leiden van de Android divisie is hij ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Chrome, maar zoals we al eerder zeiden zien we dat Chrome, Chrome OS en Android steeds verder naar elkaar beginnen te groeien. Uit de laatste Chromium build bleek al dat Chrome en Chrome OS binnenkort ook ondersteunen krijgen voor Google Now, de virtuele assistent die moment alleen beschikbaar is voor Android.

We hadden weinig anders verwacht, maar Page verwacht dat Pichai een hoop goeds zal betekenen voor Android. In de afsluitende paragraaf wordt verder nog gesproken over het Nexus programma dat in samenwerking met Asus, HTC, LG en Samsung is ontwikkeld, en hoe diensten als Google Now ons leven hebben verbeterd. “We komen steeds dichterbij een wereld waar technologie het meeste werk voor ons doet. Het is een spannende tijd om bij Google te horen.”

Er is in de afgelopen maanden meerdere keren gesproken over het samenvoegen van Chrome OS en Android, maar tot op heden is het bij geruchten gebleven en is het enige bewijs een chromen Android standbeeld op de Apple campus. We zullen moeten afwachten hoe beide producten zich gaan ontwikkelen in de toekomst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*