iOS 7 jailbreak mogelijk al in ontwikkeling

Apple

evasi0n-icon1De untethered jailbreak voor iOS 6 is alweer een tijdje beschikbaar, en hoewel de iOS 6.1.3 update ervoor zorgde dat de jailbreak niet langer werkt, blijken de ontwikkelaars nu al bezig te zijn met een potentiële jailbreak voor het tot op heden onaangekondigde iOS 7. Het nieuws dat vandaag verscheen op het web is in ieder geval positief, want David Wang (Planetbeing) liet eerder nog weten dat een jailbreak voor iOS 7 opnieuw een langdurige strijd kan gaan worden. Echter is een andere bekende jailbreak ontwikkelaar een stuk positiever en denkt hij zelfs de oplossing al te hebben.

Joshua Hill (p0sixninja) gebruikte namelijk zijn Twitter account om het nieuws te verspreiden dat de volgende jailbreak mogelijk volledig door hem kan worden ontwikkeld. In een latere tweet is te lezen dat de Evad3rs er nog steeds zijn, en dat hij alle benodigde exploits voor een jailbreak heeft gevonden in de afgelopen maanden.

Momenteel kan een jailbreak tot iOS 6.1.2 worden uitgevoerd, want zoals we al eerder zeiden heeft Apple in iOS 6.1.3 de exploits laten verdwijnen die benodigde waren voor de jailbreak. Tot op heden zei Wang dat het team nog niet wist of er nog een jailbreak voor iOS 6.1.3 zal worden uitgebracht, en dat iOS 7 mogelijk een nog groter probleem gaat worden.

Het is onduidelijk of Hill daadwerkelijk alle benodigde exploits heeft gevonden, maar gezien het feit dat het een respectabel lid is van het Evad3rs team, kunnen we ons bijna niet voorstellen dat hij iedereen voor de gek houdt. Toch moeten we niet vergeten dat iOS 7 nog niet eens is aangekondigd, en het goed mogelijk is dat Apple in de tussentijd nog enkele exploits dicht in de komende maanden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*