Nokia toont Lumia Catwalk en Lazer aan kleine groep analisten

Archief

Schermafbeelding 2013-03-04 om 19.37.42De huidige Nokia Lumia serie staat nog zeker niet voor de dunste of de snelste smartphones op de markt, maar dit kan weleens gaan veranderen met de “Catwalk” en “Lazer”. Eerder schreven we al over de Nokia Catwalk, echter blijkt Nokia beide modellen al tijdens het Mobile World Congress aan verschillende analisten te hebben getoond. De twee modellen moeten de beste functies van de Nokia Lumia 920 en Nokia 808 PureView overnemen en de slechte eigenschappen laten voor wat het is.

Verschillende bronnen melden de Catwalk al te hebben gezien. Op W7Phone schrijft analist Eldar Murtazin dat hij een apparaat genaamd “Nokia Catwalk” in handen heeft gehad. Volgens Murtazin gebeurde dit in een speciale ruimte tijdens het Mobile World Congress 2013 in Barcelona en waren er nog een handvol andere analisten aanwezig, die de nieuwe producten ook mochten zien. Dit gebeurd overigens vaker, maar het is vaak niet de bedoeling dat men hier later openbaar over spreekt.

“In Barcelona mochten we in een geheime ruimte een aantal toekomstige producten zien, waaronder het aluminium vlaggenschip van Nokia, met een zeer goede bouwkwaliteit. Verder is er op het toestel een geweldige camera te vinden, maar draait het toestel nog steeds op Windows Phone, iets wat de ervaring simpelweg verpest. Het is jammer, want het apparaat heeft in de basis een groot potentieel om populair te worden.”

De Nokia Catwalk zal ook de beschikking krijgen over de populaire PureView camera technologie, met optische stabilisatie en net zoals de Nokia 808 een 41-megapixel sensor. Dankzij de speciale nano coating van P2i moet het toestel ook nog eens waterbestendig zijn. De coating zorgt ervoor dat het gehele toestel waterdicht is zonder dat er gebruik moet worden gemaakt van klepjes over de verschillende poorten.

In januari bracht The Verge al naar buiten dat Nokia zou werken aan een aluminium Lumia Catwalk. De bronnen bleven zoals verwacht anoniem, maar wel is er op de website een afbeelding verschenen van de Lumia 920 met een aluminium behuizing. Dit onaangekondigde toestel moet de Lumia 920 opvolgen, het huidige Windows Phone vlaggenschip van Nokia.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*