Petitie moet Google Reader redden

Google

Google_Reader-400x240Eerder deze week kondigde Google aan dat het op 1 juli de deuren zal sluiten van zijn Google RSS Reader. Het nieuws werd door het internet niet erg positief ontvangen, en het merendeel van de gebruikers is dan ook niet blij dat het bedrijf stopt met een dienst die altijd nog door een hoop mensen wordt gebruikt.

Het is dan ook geen verassing dat er een aantal petities zijn gestart om Google Reader te behouden voor de mensheid, één van de betere en serieuzere petities is te vinden op de KeepGoogleReader.com website, die graag zou willen zien dat het platform open-source wordt gemaakt om het levendig te houden. Op dit moment hebben zo’n 29.000 mensen de petitie ondertekend.

De grote vraag is natuurlijk ook of Google van plan is om de dienst überhaupt te behouden voor een relatief kleine groep gebruikers. De website Change.org laat zien dat er momenteel verschillende petities lopen om Google Reader te behouden, echter lijkt het merendeel van de petities alweer te zijn gestopt met het accepteren van toevoegingen.

In de aankondiging liet Google al opmerken dat het begrijp dat het naderende einde van Google Reader een hoop gebruikers zal teleurstellen, maar gezien het feit dat er jaar na jaar minder mensen gebruik maken van de dienst, en we al tijden geen updates hebben mogen verwelkomen, is het niet geheel verassend dat de dienst op 1 juli wordt gesloten. Laten we in ieder geval hopen dat de petitie Google nog op andere gedachten kan brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*