Samsung bevestigd bestaan van Galaxy Smartwatch

Samsung

samsung_smartwatch_concept_2-580x386Er zit mogelijk weer een technologische revolutie aan te komen, want naar verluidt zouden de marktleiders in de mobiele industrie werken aan een aantal nieuwe draagbare apparaten. Momenteel zouden Google, Apple en Samsung allen een smartwatch-achtig apparaat in ontwikkeling hebben dat opnieuw de mobiele markt zou kunnen gaan veranderen.

Tot op heden was er nog niks officieel bevestigd, echter zijn de geruchten in de afgelopen maanden wel sterk toegenomen. Het meest concrete gerucht ging over de Samsung Fortius die eigenlijk tegelijkertijd zou had moeten zijn gelanceerd met de Galaxy S4, die vorige week officieel werd aangekondigd. Maar we zagen tijdens deze presentatie wel een apparaat wat er veel van weg had, de S Band, een fitness accessoire die bijvoorbeeld je hartslag kan meten tijdens het hardlopen en deze informatie doorgeeft aan de S Health app van de Galaxy S4.

Het is ook een indicatie dat het bedrijf onderzoek heeft gedaan naar vergelijkbare technologieën, en dat een smarwatch daarom zeker weleens op korte termijn werkelijkheid kan gaan worden. De financiën zijn in ieder geval wel aanwezig om de technologie intern te ontwikkelen, want Samsung spendeerde in 2012 maar liefst 10 miljard dollar aan de ontwikkeling van producten, de verwachting is overigens dat dit in 2013 nog hoger zal liggen.

Vandaag kunnen we gelukkig stoppen met speculeren. In een interview met Bloomberg bevestigde Samsung executive, Lee Young Hee, namelijk dat er momenteel een smartwatch in ontwikkeling is: “We werken al een tijdlang aan een smartwatch-achtig product […] We doen er alles aan om het product zo snel mogelijk klaar te hebben, momenteel bereiden we ons voor op producten van de toekomst, en de smartwatch behoort zeker tot deze groep.”

Het bestaan van de smartwatch is nu in ieder geval bevestigd, het feit dat de executive het bestaan durft te bevestigen is ook een teken dat de ontwikkeling al vrij ver is gevorderd, en een mogelijke lancering niet ver weg meer is. Voor Samsung zal het ook een grote stap zijn, want in het verleden heeft het voornamelijk naar producten van concurrenten gekeken, zonder zelf met iets volledigs nieuws te komen, of je moet de Note phablets rekenen tot deze groep.

De verwachting is overigens wel dat de concurrentie niet lang weg zal blijven, want zowel Google als Apple zouden beide aan een eigen smartwatch-achtig product werken. We gaan in ieder geval een spannende periode tegemoet op het gebied van draagbare technologie, later dit jaar zal Google Glass namelijk ook worden uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*