Samsung Galaxy S4 krijgt eye-tracking functionaliteit

Samsung

galaxy s4Samsung gaat over exact 10 dagen de Galaxy S4 voor het eerst aan de wereld onthullen, maar we lijken kort voor de aankondiging al steeds meer te weten komen over het nieuwe vlaggenschip, eerder vandaag verschenen de specificaties al in een gelekte benchmark en zojuist was het opnieuw raak. Volgens de New York Times heeft Samsung namelijk eyetracking technologie geïmplementeerd, die het mogelijk maakt om de ogen van mensen te blijven volgen doormiddel van een combinatie tussen software en hardware. Met eyetracking zouden gebruikers bijvoorbeeld door webpagina’s kunnen scrollen met hun ogen, zonder gebruik te maken van het touchscreen.

In het artikel van de New York Times is te lezen dat de Galaxy S4 constant je ogen blijft volgen wanneer je naar het scherm kijkt, en automatisch naar beneden scrolt op het moment dat je ogen zich meer richten op de onderkant van het scherm. Samsung zou ook het handelsmerk van de technologie in handen hebben gekregen en kiezen voor de naam “Eye Scroll” of “Eye Pause”, hoewel de laatst genoemde in mijn ogen zeker niet de beste keuze is.

De informatie zou afkomstig zijn van een bron die werkzaam is bij Samsung, maar zoals je begrijpt niet bij naam wil worden genoemd. Het is daarbij ook onduidelijk welke technologie er is gebruikt, echter zullen we dit pas op 14 maar met zekerheid kunnen zeggen. Het enige wat de bron verder vrij wilde geven is dat de software functies van de Galaxy S4 belangrijker zijn dan de hardware.

Kevin Packingham, Samsungs chief product officer, liet overigens weten dat hij niet dezelfde mening is toegedaan en dat de Galaxy S4 nog steeds een geweldige smartphone zal zijn. Op 14 maart zullen we exact weten hoe de Galaxy S4 eruit komt te zien en welke extra functionaliteit er dit jaar is toegevoegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*