Tegra 5 ‘Logan’ gebaseerd op Kepler-architectuur met CUDA en OpenGL 4.3

NVIDIA

nvidia-logoTijdens de GPU Technology Conference sprak NVIDIA CEO Jen-Hsun Huang over de toekomst van de mobiele processors van het bedrijf. Echter refereerde hij niet naar de Tegra 4-soc die in januari tijdens CES 2013 werd aangekondigd, maar naar de Tegra 5 (Logan) en de Tegra 6 (Parker), die respectievelijk in 2014 en 2015 commercieel beschikbaar zullen zijn.

Volgens de presentatie slides van Huang zal de Tegra 5 de eerste mobiele processor van NVIDIA worden met een GPU die gebaseerd is op de Kepler architectuur, dezelfde technologie die vorig jaar werd geïntroduceerd voor high-end grafische kaarten met de GeFroce 600 chipsets. De Kepler architectuur moet ervoor zorgen dat de Tegra 5 krachtiger is dan de Tegra 4, maar ook minder stroom verbruikt.

Daarnaast zal de Tegra 5 gebruik maken CUDA 5.0 en OpenGL 4.3. Het bedrijf zegt dat de Tegra 5 ‘Logan’ 100 keer krachtiger is dan de eerste Tegra-soc, die in 2009 voor het eerst werd gebruikt in de Microsoft Zune HD. Helaas werden er nog maar weinig details vrijgegeven over de CPU.

Brian Klug van AnandTech zegt informatie te hebben ontvangen dat de eerste commerciële Tegra 5 apparaten in de eerste helft van 2014 zullen verschijnen, met een demonstratie tegen het einde van 2013. Hoewel AnandTech normaal gesproken een vrij betrouwbare bron is, vragen we ons wel af of het niet iets te vroeg is? De eerste Tegra 4 apparaten worden namelijk pas verwacht tegen het einde van de zomer.

De Tegra 6 ‘Parker’ staat gepland voor 2016 en zal gebaseerd zijn op de 64-bit GPU van de toekomstige Denver architectuur, en zal worden geproduceerd met de FinFET technologie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*