Android 4.2.2 installeren op de Samsung Galaxy Tab 8.9

Samsung

tab 8.9De laatste update die voor de Samsung Galaxy Tab 8.9 werd uitgebracht was Android 4.0 Ice Cream Sandwich, maar hoewel er geruchten gaat dat de Tab 8.9 in de toekomst mogelijk nog een Jelly Bean update mag verwachten, zal dit nog wel eventjes gaan duren, als die er tenminste als komt. De Galaxy Tab 8.9 werd door Samsung in 2011 oorspronkelijk uitgebracht met Android 3.2 Honeycomb, echter is er sinds die tijd veel veranderd of moet ik zeggen verbeterd? Het goede nieuws voor de Tab 8.9 gebruikers is in ieder geval dat het nu al mogelijk is om Android 4.2.2 Jelly Bean te installeren op de GT-P7310 (Wi-Fi) en GT-P7300 (Wi-Fi + 3G).

In de onderstaande tutorial zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je de Android 4.2.2 Jelly Bean ROM (CyanogenMod 10) kan installeren op je Samsung Galaxy Tab 8.9. Het grote voordeel van Android Jelly Bean is dat de interface een stuk vloeiender aanvoelt dankzij Project Butter, en daarnaast krijg je ook toegang tot de populaire Google Now dienst.

Maar voordat we daadwerkelijk beginnen met de installatie willen we je erop wijzen dat er tijdens een installatie van een ROM altijd wat mis kan gaan. Wij kunnen dan ook niet verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook. Mocht je er zeker van willen zijn dat je eenvoudig terug kan keren naar de originele firmware, dan raden we je aan om in ClockworkMod Recovery een backup te maken. Daarnaast is het ook verstandig om alle stappen eerst door te lezen voordat je ze uitvoert. Mocht je onverhoopt toch tegen problemen op lopen, laat dan een reactie achter, zodat wij of andere lezers je kunnen helpen.

Vereisten

Installatie van Android 4.2.2 Jelly Bean op de Samsung Galaxy Tab 8.9

  1. Verbind de Tab 8.9 met je computer.
  2. Kopieer de Android firmware en het Google Apps bestand naar het geheugen van je tablet.
  3. Schakel de Tab 8.9 volledig uit. Zet nu de tablet weer aan, maar hou de volume omlaag en aan/uit knop ingedrukt om ClockworkMod Recovery te starten. In het scherm dat je ziet verschijnen kies je voor de optie Recovery Mode.
  4. In ClockworkMod Recovery selecteren we de optie Wipe Data/Factory Reset (deze stap verwijderd alle data) en bevestigen we onze keuze. Het navigeren in ClockworkMod Recovery werkt overigens met de volume knoppen en een keuze kan worden bevestigd met de aan/uit knop.
  5. Na het verwijderen van de data kiezen we voor de optie install zip from sdcard gevolgd door choose zip from sdcard.
  6. Zoek nu de Android firmware die je in stap hebt gekopieerd en bevestig de keuze.
  7. Voer deze stappen (vanaf stap 5) nogmaals uit, maar kies nu voor de installatie van het Google Apps bestand.
  8. Na het installeren van beide bestanden keer je terug naar het hoofdmenu en kies je voor de Reboot System om je Tab 8.9 opnieuw op te starten. Hou er wel rekening mee dat de eerste reboot zo’n 5 minuten in beslag kan nemen.
  9. Gefeliciteerd, Android 4.2.2 Jelly Bean is nu succesvol geïnstalleerd op je Samsung Galaxy Tab 8.9. Voor het herstellen van een oude firmware start je ClockworkMod Recovery en selecteer je de back-up in het Backup & Restore menu. 

16 Reacties

  1. De foutmelding “assert failed: getprop…” kan gemakkelijk verholpen worden door de CM installatie file te unzippen en de eerste 2 regels uit het bestand updater-script (onder META-INF/com/google/android) te verwijderen. Daarna herpak je de bestanden opnieuw in een zip bestand.
    Zie deze link voor de volledige uitleg:
    https://nileshgr.com/2012/11/07/fixing-the-cwm-assert-error

    Reageer
  2. Hi

    Is versie 4.3 ook al beschikbaar voor mijn 30/wifi gt-p7300?
    Dat is de laagste versie waarop mijn zakelijke Good app overweg kan.
    Ik heb nu 4.0.4 installed

    Thanks
    Eveline

    Reageer
  3. Ik krijg steeds geforceerd sluiten.
    Nu snap ik niet hoe ik die Odin3 zal moeten krijgen en gebruiken?
    Ik ben n.l. Een soort van digbeet. Dus kan iemand mij helpen? Please

    Reageer
  4. Hallo,

    Misschien een domme vraag maar hoe download ik de android 4.2.2 ?

    Als ik op de link klikt zie ik hem wel maar weet niet welke link de ‘download’ link is

    En gaat de update meestal wel goed ?
    Dit aangezien de reacties van 2 mensen waarbij het instaleren niet goed ging.

    Ik hoor het graag

    Alvast vriendelijk bedankt.

    Reageer
  5. Ik krijg hetzelfde scherm als Jay, ik wil wel graag Android 4.2.2, alleen ik zou niet weten hoe ik het anders kan doen.

    Alvast bedankt,

    Aleksandr Maas

    Reageer
  6. Moet ik het zip bestand van Android in het geheugen zetten?

    Reageer
  7. als leek toch even een paar vraagjes. Ik zou mijn Samsung Galaxy Tab 8.9 GT-P7300 …met 3G, ook graag upgraden, maar krijg ook nog steeds de melding dat er geen upgrade naar Ice of Jelly bean beschikbaar is. Moet je je tablet bij Samsung geregistreerd hebben voordat je daarvoor in aanmerking kom? Bij mij werkt het standaard e-mail programma niet meer en hoop dat dit met de upgrade weer werkt.
    Verder zie ik Odin3 voorbij komen, maar hoe en waar kan ik die downloaden? Heb nu wel e.e.a. via kies gedaan, maar ik vertrouw het nog niet zo dat dat lekker gaat werken voor als ik de boel moet resetten.
    Ik hoop op een goeie tip.

    gr. Astrid

    Reageer
  8. Wifi hebben ze toch allemaal? Je bedoelt 3G?
    Yes, met 3G = GT-P7300

    Na bovenstaande is mn tab helemaal gecrashed… Harde reset lukt wel (terug naar Android 3.2), alleen nu zijn een aantal functies zijn weggevallen: Play Store werkt niet meer (kan dus geen apps meer installeren), kan mn Google account nergens meer toevoegen (leidt tot geforceerd sluiten van de elke app) etc… 🙁

    Reageer
    • Probeer deze twee eens te flashen.

      Wipe je data eerst.
      Eerste flash je deze ROM.
      Gevolgd door Google Apps.\

      Je kan overigens ook gewoon je backup terugzetten om alles weer in de oude staat te krijgen.

      Reageer
      • Hi Niels,

        Thnx voor je suggestie. Helaas werkt ook de ROM niet die je hebt aangeboden. Krijg bij het proberen van dat zip-bestandje dezelfde foutmelding tijdens installatie:

        “assert failed: getprop(“ro.product.device”) == “p5″ | | getprop(“ro.product.device”) | | getprop(“ro.product.device”) == “GT-P7300 | | getprop(“ro.product.device”) == “GT-P7300″
        E:Error in /sdcard/download/cm-10.1-20130306-UNOFFICIAL-p5-M2.zip
        (status 7)
        Installation aborted.

        Heb precies alle stappen zoals in het artikel beschreven, kom steeds niet verder dan stap 6. Uiteraard ook de backup terug geïnstalleerd, alleen ook die is corrupt: functies zijn uitgevallen en Google Play werkt niet meer. Kan dus geen apps meer downen en zoals eerder beschreven, kan nergens meer accounts toevoegen… Mn SGT kan zo de prullenbak in, tenzij iemand nog een mogelijke oplossing heeft… 🙁

        Reageer
      • Toevoeging:

        Heb btw het zipbestandje ook als zip naar de SD Card gekopieerd… Of had dat mssn uitgepakt op de SD Card gemoeten?

        Reageer
        • Nee dat klopt wel, weggooien hoef je hem sowieso niet, want je kan altijd terug naar de originele firmware. Je weet wel zeker dat je het 3G model hebt en niet Wi-Fi only?

          Reageer
          • Uhm, er gaat een simkaartje in… 😉

            Heb ff lopen Googlen en ben via een Duitser die hetzelfde probleem had bij een bestandje uitgekomen van iemand die beweerde je tab weer terug te kunnen zetten naar de fabrieksinstellingen mbv Odin. Als laatste hoop, met alle risico van dien, heb ik dat geprobeerd en totaal onverwachts werkte dat en heb ik nu zelfs Android 4.0.4 (officieel) op mn tab! En de Play Store werkt! 🙂 Nee weggooien hoeft nu niet…

            Anyway, alles werkt weer en heb nu 4.0.4 (okee, ik ging voor Jelly Bean, maar goed, van 3.2, naar niks, naar 4.0.4 is een opluchting en verbetering ;)) op mn P7300, wat officieel in Nederland nog niet mogelijk is (?)

            Ondanks dat je suggestie niet heeft gewerkt (en het beoogde resultaat het niet heeft gehaald – Jelly Bean) wil ik je toch bedanken Niels dat je toch de moeite hebt genomen om te helpen. Helaas nog geen Jelly Bean voor mij, maar ik ben nu blij dat mn tab weer werkt! 🙂

          • Mooi om te horen, alle Samsung product kun je overigens door middel van Odin3 altijd herstellen, dus veel misdoen kun je eigenlijk nooit.

  9. Hi,

    Bovenstaande stappen opgevolgd, doch ik loop vast bij/na stap 6.
    Wanneer ik het bestand hebt geselecteerd om te installeren krijg ik de (fout)melding (letterlijk overgenomen):

    “assert failed: getprop(“ro.product.device”) == “p5” | | getprop(“ro.product.device”) | | getprop(“ro.product.device”) == “GT-P7300 | | getprop(“ro.product.device”) == “GT-P7300”
    E:Error in /sdcard/download/cm-10.1-20130306-UNOFFICIAL-p5-M2.zip
    (status 7)
    Installation aborted.

    What to do?

    Reageer
    • Welk model heb je? Met Wi-Fi of zonder?

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*