Gelekte screenshots bevestigen nieuwe chatdienst Google Babel

Google

google babelWe hebben het in de afgelopen weken al meerdere gehad over de zogeheten Google Babel dienst en ook zijn er al een aantal vermoedelijke screenshots gelekt van de dienst. TechRadar zegt deze screenshots te hebben ontvangen van een Google werknemer.

Op het eerste gezicht dienst lijkt de dienst een hoop verschillende emoticons te kennen en ook is Google+ volledig geïntegreerd, zodat gebruikers eenvoudig een hangout kunnen starten vanuit Babel. Daarnaast is het ook mogelijk om foto’s te sturen, echter moet je daarvoor wel verplicht je Google+ account koppelen aan Google Talk.

De naam Google Babel lijkt ook bevestigd te zijn, want door op het icoon te gaan staan van feedback knop verschijnt de melding: “Wat denk je van Babel in Gmail?”. Volgens TechRadar kan de bron helaas niet worden geverifieerd, omdat hij of zij anoniem wil blijven. Het emailadres was niet afkomstig van Gmail, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niks te zeggen. In mijn ogen bestaat er nog maar weinig twijfel, want de screenshots lijken legitiem te zijn.

Het ziet er naar uit dat Google Babel in Gmail slechts een verbeterde versie is van de huidige Gmail-chat en dat er verder weinig grote dingen lijken te veranderen, afgezien van de Google+ integratie voor het versturen van foto’s. Echter is het nog onduidelijk wanneer Babel wordt geïntroduceerd, waardoor er mogelijk nog een hoop kan veranderen tot de lancering.

Eerder vandaag ontkrachte WhatsApp overigens het gerucht dat Google de dienst zou overnemen voor 1 miljard dollar. Kort voor het weekend verscheen er namelijk het bericht dat Google de populaire berichtendienst zou willen integreren in Babel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*