iOS 7 krijgt significante make-over, OS X 10.9 mogelijk vertraagd

Apple

ios 7Vandaag is het eigenlijk één van de eerste keren dat we wat informatie hebben ontvangen over het iOS 7 besturingssysteem van Apple dat later dit jaar wordt verwacht, want afgezien van het feit dat de jailbreak voor iOS 7 al in ontwikkeling is, weten we verder eigenlijk nog heel weinig. De doorgaans betrouwbare Apple blogger John Gruber (Daring Fireball) weet echter vandaag wat meer informatie vrij te geven over iOS 7. Volgens de blogger zou het ontwerp dit jaar significant op de schop gaan en gebruiken ingenieurs gepolariseerde filters op zijn of haar display, om ervoor te zorgen dat andere mensen zien waarmee het bedrijf bezig is.

Gruber zegt dat hij tot op heden twee stukken aan informatie heeft ontvangen over het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone, iPod Touch en iPad. Apple ingenieurs die toestemming hebben om iOS 7 te gebruiken zijn verplicht om op publieke plaatsen gepolariseerde filters te gebruiken op hun apparaat. Deze polariserende filters worden ook vaak gebruikt in internet cafés, want met deze filters is het bijna onmogelijk om het scherm af te lezen van je buurman/buurvouw, omdat je kaarsrecht voor het scherm moet zitten om de content op je scherm te kunnen zien.

Maar Gruber had nog meer te melden, hoewel we dit verhaal eerder ook al hadden gehoord van iMore’s Rene Ritchie. In het artikel valt te lezen dat het werk van Jonathan Ive veel mensen momenteel blij aan het maken is, maar het zou ontwerpers die van veel grafische elementen houden verdrietig maken. Het ziet er dus naar uit dat we ook voor iOS 7 een minimaltische interface kunnen verwachten, zonder de skeuomorphism elementen die we nu kennen van iOS.

Daarnaast zou men momenteel ook wat achterlopen op schema, om tijd goed te maken zouden er een aantal OS X 10.9 ontwikkelaars zijn overgeplaatst op het iOS 7 project. Mochten deze geruchten waar blijken te zijn dan is het mogelijk dat OS X 10.9 zal worden vertraagd om iOS 7 zo spoedig mogelijk uit te brengen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*