Lenovo IdeaPhone K900 overtreft Galaxy S4 in benchmark

Samsung

Schermafbeelding 2013-04-03 om 11.00.37De Chinese smartphone en tablet fabrikanten staan alle lange tijd niet meer bekend om hun goedkope en trage apparaten, deze bedrijven hebben in de afgelopen jaren het gat met grote smartphone fabrikanten zoals Apple of Samsung aanzienlijk gedicht. Lenovo is geen uitzondering op deze regel en de nieuwe IdeaPhone K900 heeft dan ook de beschikking over zeer krachtige specificaties.

De IdeaPhone K900 is een 5,5-inch phablet met een 1080p display (401ppi), een krachtige dual-core 2GHz Intel Atom Clover Trail+ processor en 2GB aan RAM. Verder is er 16GB aan ruimte voor de opslag van data en dit kan helaas niet verder worden uitgebreid met een microSD. Op de achterkant is er een 13-megapixel camera te vinden die video’s kan opnemen in 1080p/30fps en vinden we op de voorkant een 2-megapixel camera voor videobellen via Skype of andere vergelijkbare diensten. Daarnaast heeft het de beschikking over een 2500mAh accu en draait het standaard al op Android 4.2 Jelly Bean.

In de onderstaand benchmark is ook te zien dat de IdeaPhone K900 van Lenovo zeker niet onder hoeft te doen voor de concurrentie, want het laat zelfs de Samsung Galaxy S4 achter zich. Het verschil in de AnTuTu benchmark mag dan niet groot zijn, maar het is toch indrukwekkend om te zien dat de Intel processor nu al kan concurreren met de Snapdragon of Exynos chips van respectievelijk Qualcomm en Samsung. Verder moeten we ook niet vergeten dat de IdeaPhone K900 al een tijdje is te verkrijgen en dat de Samsung Galaxy S4 en HTC One nog moeten worden uitgebracht in Nederland.

lenovo k900

Het wachten kan nu beginnen op meer smartphones en tablets met de Intel Clover Trail+ processors.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*