Microsoft werkt met leveranciers aan eigen smartwatch

Microsoft

3Sony-SmartWatchNaar verluidt werken Google, Samsung, Apple en LG allen aan hun eigen smartwatch, maar het ziet er naar uit dat we Microsoft ook aan dit lijstje kunnen toevoegen. Volgens The Wall Street Journal heeft Microsoft in de afgelopen maanden namelijk verschillende keren contact gelegd met leveranciers om onderdelen te leveren voor een smartwatch-achtig apparaat met ondersteuning voor touch-invoer.

Het hoeft natuurlijk niet te betekenen dat we het slimme horloge van Microsoft al in de nabije toekomst kunnen verwachten, want de bronnen waarmee The Wall Street Journal sprak konden niet bevestigen of het product daadwerkelijk ooit zal worden uitgebracht. Voor Microsoft zal het in ieder geval niet de eerste keer zijn dat het een product release annuleert. In 2010 zou het bedrijf al een geruime tijd bezig zijn geweest met de ontwikkeling van een tablet, echter werd dit project enkele maanden van te voren gestopt.

De grote vraag blijft in mijn ogen dan ook wie het eerste bedrijf van de vijf gaat worden die de stap durft te zetten. De markt met slimme horloges is een lastige te betreden, want hoe ontwikkel je een goed werkende interface werkend voor een product dat de grootte heeft van je pols. Eerder probeerde Sony het al met een smartwatch in samenwerking met Android, helaas was dit niet het succes waarop het bedrijf had gehoopt.

Microsoft zou bij leveranciers hebben gevraagd naar 1,5-inch schermen. Het bedrijf uit Redmond zou de ambitie hebben om zich meer te gaan richten op hardware. Vorig jaar lanceerde het bedrijf al zijn eigen Surface tablet, en mogelijk komt er later dit jaar nog een 7-inch versie die het moet opnemen tegen de populaire Nexus 7 van Google en Apple’s iPad Mini. Daarnaast zou Microsoft ook nog steeds werken aan een eigen smartphone, maar blijft het onduidelijk of dit product ooit zal worden uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*