Microsoft’s omzet in eerste kwartaal 2013 met 13 procent gegroeid

Microsoft

microsoftMicrosoft heeft op donderdag de financiële resultaten gepresenteerd van het derde fiscale kwartaal 2013. De totale omzet van $20,49 miljard kon helaas niet voldoen aan de verwachtingen van analisten, echter is dit wel het geval bij de winst per aandeel van $0,72. Bij Microsoft zal er tevreden op de cijfers worden teruggekeken, want ondanks de tegenvallende verkoopcijfers van Windows 8 en de PC wist het bedrijf toch een groei te realiseren van 13 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In het eerste kwartaal van 2012 boekte Microsoft een omzet van $17,41 miljard met een winst van $0,60 per aandeel.

Volgens Microsoft CEO Steve Ballmer heeft het bedrijf met zijn cloud diensten een belangrijke beslissing genomen, want steeds meer mensen zouden gebruik maken van Office 365, Windows Azure, Xbox LIVE en Skype. Ballmer zegt overigens wel dat er nog een hoop werk is te doen, maar dat de vooruitzichten positief zijn op lange termijn. In het voorgaande kwartaal boekte Microsoft een omzet van $21,5 miljard, een nettowinst van $6,38 miljard en een winst van $0,76 per aandeel.

Tijdens de aankondiging maakte Microsoft ook bekend dat CFO Peter Klein het bedrijf zal verlaten na een dienstverband van in totaal 11 jaar bij het bedrijf, waaronder de vier jaar als CFO. Microsoft zal in de komende weken een nieuwe CFO aankondigen om het financiële team aan te sturen.

Gezien de tegenvallende cijfers van de PC verkoop zullen de cijfers van de Windows divisie nauwlettend in de gaten worden gehouden. In het laatste kwartaal ($5,88 miljard) groeide deze divisie met 24 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. Dit kwartaal was de Windows divisie verantwoordelijk voor een omzet van $5,7 miljard, een stijging van 23 procent in vergelijking met het jaar daarvoor, hoewel we natuurlijk niet moeten vergeten dat Microsoft heeft geprofiteerd van de Windows 8 lancering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*