Samsung Galaxy Mega 5.8: dual-core CPU, 1,5GB RAM, 190ppi en Android Jelly Bean

Samsung

samsung-logoTerwijl telefoons een kleine 10 jaar geleden steeds kleiner moesten worden gemaakt, ziet het er nu naar uit dat fabrikanten steeds groter willen gaan. Eerder dit jaar toonde Huawei al de 6,1-inch grootte Ascend Mate en volgens de laatste geruchten zou Samsung ook vergelijkbare plannen hebben met de Galaxy Mega serie.

Volgens de doorgaans betrouwbare geruchten site SamMobile, is één van de twee Galaxy Mega modellen een 5,8-inch phablet met een dual-core 1,4GHz processor. Het is ook direct een indicatie dat dit een mid-range lijn lijkt te betreffen, om goedkopere phablets te brengen naar Europa en Azië.

Net zoals een groot aantal andere Samsung smartphones zal de Galaxy Mega 5.8 te verkrijgen met in een uitvoering met een enkel sim-slot of een dual-sim slot. Verder heeft de Galaxy Mega 5.8 de beschikking over 1,5GB aan RAM, 8-megapixel camera (achter), 2-megapixel camera (voor), Bluetooth 4.0, GPS, Wi-Fi en een 2600mAh accu. Daarnaast zou het toestel met slechts 9,7mm behoorlijk dun zijn.

Op het eerste gezicht lijkt er weinig mis te zijn met de specificaties, want op veel aspecten doet de Galaxy Mega 5.8 niet veel onder voor verschillende duurdere apparaten. Echter heeft het 5,8-inch scherm slechts een resolutie van 960 x 540 pixels. Deze resolutie komt neer op een pixeldensiteit van slechts 190 pixels per inch, een enorme tegenvaller, de Note 2 die in 2012 werd uitgebracht kende zelfs al een pixel densiteit van 268 pixels per inch, en dat bleek in die tijd al weinig in vergelijking met de concurrentie.

De Galaxy Mega 5.8 zal draaien op Android 4.1.2 of 4.2.2 Jelly Bean met natuurlijk daarbovenop de Nature UX interface van Samsung. Op dit moment is het nog onbekend wanneer het toestel officieel gaat worden aangekondigd, maar de geruchten lijken te duiden op eind mei.

Samsung heeft daarnaast ook nog een grotere 6,3-inch Galaxy Mega in ontwikkeling, helaas is hier nog weinig over bekend, afgezien van het feit dat deze phablet ergens in juni zal worden uitgebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*