Windows Phone 8 gaat 1080p voor het einde van 2013 ondersteunen

Microsoft

windows-phone-logoMicrosoft is van plan om Windows Phone 8 later dit jaar te updaten met ondersteuning voor 1080p displays, die momenteel al zijn te vinden op een groot aantal high-end Android smartphones, waaronder de Xperia Z, HTC One en Galaxy S4. Naast de ondersteuning voor 1080p zal Windows Phone 8 ook apparaten gaan ondersteunen met 5-inch schermen en groter. Op dit moment ondersteunt Windows Phone 8 alleen de WVGA, WXGA en 720p resolutie.

Het zal helaas nog wel even duren totdat de update verschijnt, want volgens TheVerge gaat om de General Distribution Release (GDR3) update die pas in de winter zal worden uitgebracht. Voor fabrikanten met Windows Phone producten is het een groot nadeel, want deze kunnen simpelweg op dit moment niet concurreren met de high-end Android producten. HTC zou zelfs al een 4,7-inch scherm met quad-core processor hebben ontwikkeld, maar zou dit toestel hebben geschrapt, omdat de resolutie een stuk lager lag dan concurrerende Android smartphones. De GDR3 update zal er ook voor moeten zorgen dat de nieuwe Snapdragon (200/400/600/800) processors van Qualcomm worden ondersteunt, zodat fabrikanten ook eindelijk gebruik kunnen met van quad-core processors in Windows Phone producten.

De update zal overigens tegelijk met de nieuwe producten verschijnen, maar staat los van de Windows Blue die ook in ontwikkeling zal is. De Windows Blue update voor Windows Phone staat gepland voor 2014 en zal Windows 8 en Windows Phone 8 moeten samenvoegen tot één geheel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*