Xbox 720 zal op 21 mei worden aangekondigd

Microsoft Sony

ps-360Mocht je niet kunnen wachten op de volgende oorlog tussen de consoles van Sony en Microsoft, dan zit je waarschijnlijk al een tijdlang het web in de gaten te houden om te kijken wanneer de volgende generatie Xbox zal gaan worden aangekondigd. Op Sony hoeven we niet langer meer te wachten, want het Japanse bedrijf demonstreerde de interne hardware van de PlayStation 4 al tijdens een evenement in februari – het ontwerp is daartegen nog altijd niet getoond. Gelukkig lijken we ook niet veel langer meer te hoeven wachten op de aankondiging van de nieuwe Xbox 720, want de oorspronkelijke aankondiging die gepland stond voor april, is een nu een aantal weken uitgesteld naar eind mei.

De industrie en alle gamers onder ons zullen ongetwijfeld benieuwd welke richting Microsoft heeft ingeslagen met de Xbox 720. In de afgelopen maanden hebben we al meerdere keren bericht over de nieuwe Xbox 720, waaronder een aantal publicaties van hardware specificaties van de console zelf en natuurlijk de ingebouwde Kinect 2.0 sensor. Maar waar veel mensen zich zorgen om lijken te maken is de controversiele “always-connected” functie. Volgens verschillende bronnen vereist de volgende Xbox 720 namelijk een constante verbinding met het internet om te kunnen werken. Op 21 mei zullen we het met zekerheid kunnen zeggen, want volgens TheVerge zal dit de dag zijn dat Microsoft de Xbox 720 gaat aankondigen.

Het zou overigens niet gaan om een Hollywood-achtig spektakel, want de bedoeling van Microsoft is dat het bedrijf slechts enkele aspecten van de console gaat tonen. Tijdens een later evenement kunnen we mogelijk een wat traditionelere product onthulling verwachting. Zowel de PlayStation 4 als de nieuwe Xbox (720?) zullen waarschijnlijk overigens eerst nog door de media en bezoekers van de E3 gamebeurs onder handen worden genomen, waardoor we tegen die tijd toch al een hoop meer te lijken weten over de volgende generatie consoles.

De lancering van beide consoles zal zeer waarschijnlijk tegen het eind van het jaar gaan plaats vinden, hoewel het nog onduidelijk is of de PlayStation 4 ook direct vanaf dat moment in Europa is te verkrijgen. Er gaan namelijk geruchten dat Europa pas in 2014 met de nieuwe PlayStation 4 aan de slag kan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*