Sony kondigt 6,4-inch Xperia Z Ultra met Snapdragon 800 aan

Sony

1372150347Het was eigenlijk al geen verassing meer, maar Sony heeft vandaag dan toch eindelijk zijn eerste phablet aangekondigd. De smartphone fabrikant onthulde vandaag de Xperia Z Ultra: een nieuwe phablet met een gigantisch 6,4-inch 1080p scherm. Daarnaast introduceerde Sony ook een speciale Bluetooth accessoires voor het aannemen van telefoongesprekken, zodat de gebruiker niet iedere keer het enorme apparaat uit hun tas moeten halen, want dit monster zal waarschijnlijk niet in je broekzak gaan passen.

Sony wil met de Xperia Z Ultra de strijd aangaan met Samsung, die met de Galaxy Note in de afgelopen twee jaar een enorm succes boekte. Volgens Pierre Perron van Sony vragen consumenten hedendaags om steeds grotere schermen. Deze opkomende markt van grote schermen is één van de snelst groeiende segmenten.

De Xperia Z Ultra met 4G connectiviteit is toegevoegd aan de high-end Xperia Z lijn, naast de Xperia Z and de Xperia Z Tablet. Hoewel de phablet een enorm scherm heeft meegekregen is het aan de zijkanten slechts 6,5mm dun. Sony zegt dat het simpelweg onmogelijk is om de telefoon dunner te maken door het bestaan van de huidige connectoren, de tijd is dan ook aangekomen om te denken over een nieuwe connector technologie.

Op het eerste gezicht kent de Xperia Z Ultra veel ontwerp gelijkenissen met de Xperia Z en de Tablet Z. Verder is de tablet bestand tegen water en stof dankzij de IP58 certificering.

Het 6.4-inch scherm heeft een resolutie van 1920 x 1080 pixels en maakt daarbij gebruik van de Triluminos technologie, die sommige van jullie misschien al kennen van de Sony Bravia televisies. Deze technologie zorgt ervoor dat het scherm veel meer kleuren kan weergeven dan de huidige schermen, dankzij een blauwe backlight die andere dots kan activeren om rood en groen uit te stralen.

Onder het enorme scherm van de Xperia Z Ultra vinden we de krachtige Qualcomm Snapdragon 800-soc met vier Kraait 400 cores, die allen geklokt zijn op 2.2Ghz. Op het grafische vlak is er gebruikt gemaakt van een Adreno 330-gpu. Verder is er 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslaggeheugen aanwezig, waarbij het opslaggeheugen door middel van een micro-sd verder kan worden uitgebreid. Qua connectiviteit zijn de gebruikelijke functies aanwezig zoals Wi-Fi, GPS, NFC en natuurlijk 4G/LTE. Bij de lancering zal het toestel draaien op Android 4.2 Jelly Bean met Sony’s eigen Xperia interface.

Op de achterkant is een 8-megapixel Exmor RS-camera te vinden en aan de voorzijde een 2-megapixel camera voor functies zoals bijvoorbeeld videobellen.

Net zoals met de Galaxy Note van Samsung is het met de Xperia Z Ultra ook mogelijk een stylus te gebruiken, echter werkt het toestel van Sony met elke stylus, in plaats van dat deze speciaal ontwikkeld moet worden voor het toestel. Het Japanse bedrijf heeft verder ook een aantal software verbeteringen doorgevoerd zodat het nog steeds mogelijk is om te typen met één hand op het 6,4-inch scherm.

De Xperia Z Ultra van Sony zal in het derde kwartaal worden uitgebracht in de kleuren zwart, wit en paars. Op dit moment is het nog onduidelijk voor wat voor bedrag de phablet in de winkels komt te liggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*