iPhone 6 logic board gelekt? NFC en WiFi 802.11ac

Archief

De iPhone 6 zal vermoedelijk ergens in september aan de wereld worden getoond en dat betekent een flinke toename in geruchten en lekken. Tot op heden ging het voornamelijk om gelekte behuizingen en wat flex-kabels, waarmee onderdelen met elkaar kunnen worden verbonden. Vandaag is het de beurt aan het logic board van de iPhone 6, ook wel beter bekend als het moederbord van de smartphone. Volgens de Franse website Nowhereelse gaat het om het logic board van de 4,7-inch iPhone 6.

Als onze vertaling van het artikel klopt dan claimt de Franse website dat de iPhone 6 eindelijk NFC ondersteuning gaat bieden. Hou er echter rekening mee dat we dit al sinds de komst van de iPhone 4 horen, maar op moment van schrijven hebben we nog steeds geen iPhone gezien met NFC connectiviteit. In 2010 zou Apple al wel gebruik hebben gemaakt van verschillende prototypes met NFC ondersteuning, die afhankelijk zouden zijn van NFC hardware dat door het Nederlandse bedrijf NXP is ontwikkeld.

Het gebruik van NFC in de iPhone 6 zou er mogelijk op kunnen duiden dat Apple klaar is om een eigen betaaldienst te gaan lanceren. Er gaan al tijden geruchten dat het bedrijf uit Cupertino werkt aan een dienst waarmee je door middel van je iTunes account bepaalde producten kan afrekenen, zoals bijvoorbeeld tickets voor evenementen en concerten, na het afrekenen ontvang je direct een e-ticket in de Passbook app, waarna je de iPhone kan gebruiken om toegang te krijgen tot een evenement. Daarnaast zijn er ook nog verschillende andere opties, hoewel we vermoeden dat Apple het project in fases zal gaan uitbreiden.

Verder zal er ook ondersteuning zijn voor het snellere WiFi 802.11ac, een standaard die wel al geruime tijd terug vinden op de high-end Android smartphones van Samsung. HTC en LG.

Het blijft natuurlijk nog de vraag of dit een legitiem onderdeel is van de iPhone 6, want de Apple A8 processor is nog niet zichtbaar op het logic board. Qua indeling lijkt het logic board wel veel op dat van eerder uitgebrachte iPhone modellen, hoewel de afmetingen zijn toegenomen, iets wat overigens niet geheel uit de lucht komt vallen aangezien de iPhone 6 naar verwachting 0,7-inch groter gaat worden dan de bestaande iPhone 5S.

De website MacRumors merkt verder op dat de openingen voor de schroeven overeen lijken te komen met de afgewerkte achterkant, waarover we vorige week al schreven. Doordat het logic board van de iPhone 6 niks meer is dan een printplaat zonder chips of andere onderdelen is het lastig in te schatten wat de verschillen zijn tussen de nieuwe iPhone en de oudere modellen.

Gelukkig lijkt het einde bijna in zicht te komen, want de iPhone 6 wordt vermoedelijk ergens in het midden van september verwacht. Het 4,7-inch model zal eerst worden geïntroduceerd, terwijl de grotere phablet-achtige 5,5-inch iPhone 6 nog even op zich zal laten wachten, mogelijk zou de smartphone pas in december of begin volgend jaar op de markt worden gebracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*