iPhone 6 krijgt NFC in combinatie met nieuwe betaaldienst

Archief

Wired wist afgelopen week naar buiten te brengen dat het op NFC gebaseerde mobiele betaalsysteem van de iPhone 6 een erg belangrijke feature gaat worden van de telefoon, een claim die later door het doorgaans goed geïnformeerde Re/code nogmaals werd bevestigd. De inmiddels welbekende Apple blogger John Gruber lijkt hierover ook meer te weten, want in een cryptische publicatie lijkt hij erop te wijzen dat de iPhone 6 beschikt over NFC als onderdeel van een nieuw betaalsysteem.

In het artikel van Gruber zijn verschillende referenties te vinden naar eerdere “grappen”, die zouden wijzen op de komst van een nieuw draagbaar Apple product in september. Volgens Gruber zal het mogelijk zijn om je creditcard op te slaan op je iPhone 6 en te betalen in winkels door alleen je telefoon uit je broekzak te halen, hoewel wij persoonlijk verwachten dat er nog wel een enige vorm van verificatie nodig zal zijn door middel van bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner of code.

1200-02_nfc_trial_in_uk

Dit zou overigens niet de enige maatregel zijn geweest om de beveiliging van mobiel betalen te verbeteren, want de Apple A8 chip van de iPhone 6 zou gebruik maken van een nieuwe coprocessor (Apple M8) met een beveiligde enclave. In dit afgesloten gedeelte zouden de gegevens van de creditcard worden opgeslagen en de coprocessor zou verantwoordelijk zijn voor het afhandelen van transacties in combinatie met de vingerafdrukscanner.

Nu er zoveel bronnen zijn die wijzen op NFC ondersteuning voor de iPhone 6 lijkt het er dan toch eindelijk op dat de geruchten waarheid gaan worden. In de afgelopen jaren hebben we al ontelbare keren de geruchten over NFC voorbij zien komen, maar tot op heden altijd zonder resultaat.

Een nieuw mobiel betaalsysteem zou voor Apple geen verkeerde keuze zijn, aangezien het bedrijf al vele miljoenen iTunes gebruikers heeft met een gekoppelde creditcard. Daarnaast werkt het bedrijf al geruime tijd samen met grote bedrijven zoals MasterCard en VISA en zouden er zelfs enkele belangrijke executives posities gaan innemen bij Apple.

Voor Apple is het in ieder geval een verassende koerswijziging, want eerder zag het NFC niet als de oplossing voor het huidige probleem. Op 9 september zullen we het met zekerheid kunnen zeggen, want tijdens een speciaal evenement zal Apple naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe iPhone 6 en een draagbaar product aankondigen, mogelijk beide met ondersteuning voor de nieuwe betaaldienst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*