Beveilig je Mac met Undercover en wees dieven te slim af

Archief

Wanneer je eigen Mac wordt gestolen dan heb je simpelweg een groot probleem. Gelukkig zijn er een aantal applicaties die je kunnen helpen om je Mac weer terug te krijgen, Undercover is er één van.

Undercover is niet alleen een applicatie die je Mac kan terugvinden, het kan ook worden gezien als een Spion, die het zoeken naar de dief een stuk makkelijker kan maken. Het team dat Undercover heeft ontwikkeld heeft een aantal dagen geleden ook een nieuwe versie uitgebracht voor Mountain Lion, een licentie voor 1 Mac is beschikbaar voor 40 euro terwijl er voor een familie licentie slechts 10 euro meer moet worden betaald. De prijs is misschien wat fors, maar mocht je Mac worden gestolen dan zal de applicatie zichzelf direct terugbetalen.

Op het moment dat de gebruiker Undercover installeerd zal het zich diep nestelen in het systeem, natuurlijk hebben de ontwikkelaars er ook voor gezorgd dat de software niet zomaar kan worden verwijderd. Zolang je de Mac zelf gebruikt gebeurd er niks, de applicatie draait namelijk in de achtergrond. Op het moment dat de Mac als gestolen wordt opgegeven is het mogelijk om de stappen van de dief te volgen op het moment dat er opnieuw verbinding met het internet wordt gemaakt.

Zodra de dief of nieuwe gebruiker de Mac verbindt met het internet, begint Undercover met zijn werk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om foto’s van de dief te nemen met de webcam, maar ook kan de huidige Wi-Fi locatie worden doorgegeven. Bovendien is het ook mogelijk om de ingebouwde keylogger te activeren, deze registreert alles wat de dief op jou Mac typt. Op het moment dan is er belangrijke informatie wordt weergegeven kunnen er zelfs ook nog screenshots worden gemaakt.

Mochten al deze opties niet helpen, dan is er gelukkig nog tweede plan. De Undercover applicatie gaat op dat moment een hardware-probleem simuleren met een verborgen bericht, met een beetje geluk wordt de Mac naar Apple verstuurd en zal het bericht aan het licht komen.

Undercover biedt natuurlijk geen 100% garantie om je gestolen Mac terug te krijgen, maar er zijn wel een groot aantal functies die “Find My Mac” niet biedt. Laten we in ieder geval hopen dat je de applicatie nooit hoeft te gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*