Google Now komt binnenkort naar Google Search voor iOS

Archief

Toen Steve Jobs de eerste iPhone onthulde werd ook Google’s CEO Eric Schmidt uitgenodigd om op het podium de samenwerking met Apple aan te kondigen, een samenwerking die nu lijkt te stoppen.

Apple is dit jaar hard bezig geweest om een iPhone te creëren die niet langer afhankelijk is van de Google-diensten, zo werd eerder deze week al duidelijk dat de YouTube app voor iOS niet langer standaard geinstalleerd zal zijn. De Google-diensten waren lange tijd één van de meest gebruikte functies op de iPhone: zoeken op het web, Google Maps en YouTube.

Tijdens de WWDC werd al duidelijk dat Apple afscheid zal gaan nemen van Google Maps op het moment dat iOS 6 zal worden uitgebracht later dit jaar. De vierde beta maakte het ook duidelijk dat YouTube niet standaard beschikbaar zal zijn.

Volgens Apple is dit omdat de licentie van YouTube voor iOS is geëindigd, momenteel kunnen iOS 6-gebruikers alleen YouTube gebruiken via de browser, wel is Google aan het werken aan een nieuwe YouTube app die beschikbaar zal zijn in de App Store. De dagen dat Schmidt nog een plek had in het bestuur van Apple zijn allang voorbij, en Google heeft in de tussentijd met Android een concurrent gecreëerd voor de iPhone en iPad.

Het is nu ook duidelijk dat we in de toekomst afhankelijk zullen zijn van Google, maar dit lijkt tot op heden geen probleem te zijn. Zo maakte Google zojuist bekend dat er in de komende dagen een nieuwe update voor Google Search zal worden uitgebracht. Deze nieuwe versie komt met Android Jelly Bean’s Google Now, een functie die vergelijkbaar is met Siri en in veel gevallen ook nog beter werkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*