Diagram van nieuwe iPhone 5 onderdelen lijkt geruchten te bevestigen

Archief

Misschien herinner je de woorden van Apple CEO Tim Cook nog tijdens de AllThingsD conferentie: “We’re going to ‘double down’ on secrecy”. Het was een teken dat we in de komende tijd minder lekken zouden moeten zien van Apple producten, maar de aanpak lijkt tot op heden niet te werken. In de afgelopen maanden en weken hebben we veel interne en externe onderdelen gezien, waar het in het begin nog veel op loze geruchten leek te lijken, zijn er steeds meer aanwijzingen dat de onderdelen weleens echt zouden kunnen zijn.

De website 9to5Mac heeft in de afgelopen maanden veel informatie naar buiten gebracht met betrekking tot op zowel de software als hardware van de iPhone 5, samen met de experts van iFixYouri hebben ze een diagram gemaakt van alle onderdelen en het logic board waar we vandaag al eerder over schreven. In de diagram hierboven is het duidelijk te zien dat de onderdelen goed bij het ontwerp van het logic board lijken te passen.

Het is bijna niet voor te stellen dat er al zoveel informatie over de nieuwe iPhone op straat ligt, verschillende mensen beginnen zich dan ook af te vragen hoe betrouwbaar deze geruchten en bronnen zijn. In de jaren voorafgaande hebben we niet zulke grote lekken gezien, afgezien van de iPhone 4 natuurlijk die gevonden was in een bar en kort daarna werd verkocht aan Gizmodo.

Hoewel de woorden van Tim Cook soms af en toe nog door me hoofd spoken als ik deze geruchten voorbij zie komen, is er natuurlijk ook nog een andere kant van het verhaal, een kant waar Apple minder over te zeggen heeft. Het is een publiek geheim dat de afdeling die verantwoordelijk is de ontwerpen van de Apple producten volledig beveiligd is met camera’s, scanners en beveiliging, maar de leveranciers van Apple opereren waarschijnlijk niet volgens deze richtlijnen.

Industrieel ontwerper Don Lehman wijst er dan ook op dat het creëren van een vergelijkbare telefoon net zoveel werk en inspanningen vereist als het maken van een werkelijk smartphone, toch zullen totdat Apple de iPhone officieel aangekondigd niet weten of het bij de geruchten blijft of dat we een compleet andere iPhone gaan zien. Zo behoudt de aankondiging in ieder geval nog iets van zijn charme.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*