MKV converteren naar MP4 op de Mac met Handbrake (Apple TV)

Archief

Je bent de trotste bezitter van een Apple TV, maar je hebt nog steeds geen handleiding gevonden hoe je MKV’s kan omzetten naar een MP4 op je Mac? In deze tutorial zullen we je precies uitleggen hoe je dit moet doen. Het jammere van de Apple TV is dat het alleen het MP4-formaat ondersteunt, dit is ook de reden waarom de tweede-generatie Apple TV momenteel zo populair is, deze versie van de Apple TV is namelijk te jailbreaken, iets wat nog niet mogelijk is met de derde generatie Apple TV (1080P). Met een jailbreak is het mogelijk om alle mogelijke formaten af te spelen zoals MKV en DIVX, maar genoeg gepraat laten we beginnen met de tutorial.

Wat ben je nodig?
– Een Mac (Windows gebruikers moeten hier kijken)
Handbrake (Gratis)
– Apple TV 2G (720P) of 3G (1080)
– iTunes

Ben je op zoek naar een manier om MKV’s af te spelen op je Mac? Dit is mogelijk met zowel Handbrake als VLC, beide applicaties zijn gratis beschikbaar op het internet. Mijn persoonlijk voorkeur gaat uit naar VLC, deze applicatie richt zich meer op het afspelen van bestanden terwijl Handbrake vooral is ontwikkeld voor het omzetten van verschillende formaten.

Hoe zet ik op mijn Mac een MKV-bestand om naar een MP4-bestand?

  1. Download Handbrake voor de Mac en installeer de applicatie door het icoon naar je applicatie folder te slepen.
  2. Open de film die je wilt omzetten dit kunnen een groot aantal formaten zijn zoals: MP4, M4V, FLV, M2TS, MTS, MOV, MOD, MPEG-4, H.264. De applicatie laat maar één bestand per keer toe.
  3. Nu je de film hebt geselecteerd kun je bij “Output Settings” zien in welk formaat de film gaat worden omgezet, in ons geval willen de film omzetten naar een formaat dat de Apple TV (MP4) kan afspelen.
  4. Aan de rechterkant van Handbreak zal je een hele lijst vinden met ‘Devices’, ‘Regular’ en ‘Legacy’ selecteer ‘Devices’ en selecteer het apparaat dat je in bezit hebt. Wij kiezen in ons geval voor de AppleTV 3.
  5. De juiste instellingen zullen nu automatisch worden geselecteerd en het enige waar je nu op hoeft te klikken is “Start” om het proces te laten beginnen.
  6. Nadat het omzetten voltooid is kan het MP4-bestand naar iTunes worden gekopieerd en worden gedeeld met de Apple TV of andere iOS-apparaten.
  7. Veel plezier met de film!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*