Nintendo verkoopt ‘slechts’ drie miljoen Wii U’s in eerste kwartaal

Archief

Wii-U1De nieuwe Wii U console en de 3DS handheld van Nintendo hebben opnieuw teleurgesteld in het afgelopen kerstseizoen. Het bedrijf kondigde vandaag aan dat het de verwachtingen van de Wii U heeft verlaagd met 27 procent, slechts een aantal maanden na de wereldwijde lancering van de console. Waar het bedrijf eerder nog de verwachting uitsprak 5,5 miljoen Wii U’s te verkopen voor maart, het einde van het fiscale jaar, is dit nu naar 4 miljoen bijgesteld.

Naast de Wii U heeft de 3DS het ook nog steeds erg lastig, ondanks het feit dat de prijs meerdere keren is verlaagd en er een hoop games van Nintendo zelf zijn uitgebracht. Het bedrijf heeft de verwachting dan ook bijgesteld naar 15 miljoen verkochte handhelds, terwijl men in oktober 2012 nog verwachte 17,5 miljoen stuks te verkopen. Het is alweer de tweede keer dit jaar dat Nintendo de verwachting van de 3DS moet bijstellen, eerder hoopte men nog 18,5 miljoen apparaten te verkopen in het huidige fiscale jaar.

Desondanks zegt het bedrijf tevreden te zijn met de drie miljoen verkochte Wii U consoles sinds de lancering in november. De console was in eerste instantie uitverkocht, maar de voorraad is sindsdien snel hersteld. De verkoopresultaten laten ons in ieder geval zien hoe gamers over de Wii U console denken. Het bedrijf lijkt alles te hebben gericht op de opvolger van de Wii, één van de meest succesvolle producten ooit door het bedrijf gemaakt.

De tegenvallende verkoopcijfers zullen ook hun effect hebben op de resultaten van het fiscale jaar. In de eerste negen maanden van het huidige fiscale jaar heeft Nintendo laten weten dat de omzet licht is gedaald in vergelijking met dezelfde periode het jaar ervoor. De volledige cijfers kunnen hier worden bekeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*