Tweetbot en Twitterrific werken aan update ondanks nieuwe Twitter beperkingen

Archief

Het ontwikkelingsteam van The Iconfactory heeft vandaag op hun blog laten weten dat ondanks de nieuwe Twitter API regels, de volgende versie de Twitterrific niet zal worden uitgesteld en zal worden uitgebracht zoals gepland.

De regels die Twitter heeft ingevoerd zorgen ervoor dat Twitter clients maar een beperkt aantal tweets en gebruikers mag hebben. Volgens Gedeon Maheux van Iconfactory zal de volgende update nog steeds uitkomen, maar wel zullen er aanpassingen moeten worden gemaakt.

In de afgelopen maanden zou het team hard aan een belangrijke update hebben gewerkt van Twitterrific, een update waar het bedrijf zeer enthousiast over was. De nieuwe beperkingen die door Twitter zijn ingevoerd zouden bij het team voor bezorgheid hebben gezorgd dat de update mogelijk niet zou kunnen worden uitgebracht, maar na het beoordelen van de update is het team tot de conclusie gekomen dat de update er alsnog gaat komen.

Maheux laat in een reactie ook weten zich niet druk de maken over de nieuwe limieten, volgens de ontwikkelaar zal Twitterrifc ervoor zorgen dat ook de trouwste gebruikers blij zullen zijn met de update. Toch zijn er nog een hoop vraagtekens met wat er in de toekomst gaat gebeuren, zo circuleren er altijd nog geruchten dat Twitter de volledige API gaat blokkeren, waardoor alle third-party clients direct nutteloos worden.

De ontwikkelaars van de populaire iOS app Tweetbot hebben al laten weten dat de ontwikkeling van de app gewoon door blijft gaan, maar dat er wel een aantal lastige keuzes moeten worden gemaakt.

Het zijn harde veranderingen die Twitter heeft doorgevoerd en het lijkt erop dat ze zelf alles in handen willen houden in plaats van dat third-party developers er met het geld vandoor gaan. Misschien zou Twitter er verstandig aan doen om eens een geweldig app te bouwen in plaats van met deze regels de concurrentie het werk onmogelijk te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*