Zie de 4-inch iPhone 5 in actie

Archief

De nieuwe iPhone komt er aan, nog een aantal weken zullen we moeten wachten op Apple’s nieuwste smartphone. In de afgelopen maanden zijn we al veel wijzer geworden over de volgende generatie iPhone en één van de grootste verwachte veranderingen is zonder twijfel het 4-inch scherm. Het scherm zal niet breder worden, maar alleen langer. Dit betekent ook dat de resolutie een fractie hoger is zodat apps meer verticale ruimte hebben om informatie te tonen. De resolutie van 640 x 1136 pixels zorgt ervoor het homescreen van iOS 6 ook een extra rij apps kan weergeven.

Op de website MacRumors is in een video te zien hoe het 4-inch scherm van de iPhone in de praktijk eruit ziet. Doordat de verticale ruimte een stuk groter is dan bij de huidige modellen kan er meer informatie worden getoond, zoals een extra rij van applicaties of een grotere map met apps. De resolutie van het nieuwe scherm betekent ook dat de iPhone 5 een verhouding heeft van 16:9, een verhouding die ook wordt gebruikt door de hedendaagse televisies, in de praktijk zal dit betekenen dat we niet langer zwarte balken aan de zijkant zien wanneer we een film of tv serie kijken op de iPhone.

We zullen tot 12 september moeten wachten of de geruchten waar blijken te zijn, zo is er nog veel onduidelijk over de gebruikte chips van de nieuwe iPhone 5. De iPhone 5 zal waarschijnlijk in de eerste week van oktober in Nederland beschikbaar zijn. Laten we hopen dat Apple het gat met de concurrentie weet te dichten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*