Review: Mikey Shorts voor iPhone, iPod Touch en iPad

Archief

De platform games zijn in de App Store goed vertegenwoordigd, maar veel van de games brengen helaas niet veel goeds en zijn meestal erg slecht uitgewerkt terwijl er wel genoeg potentie is. In mijn ogen is een goede platformer een game waarvan de besturing goed en soepel werkt, je moet makkelijk kunnen bewegen en springen, de twee belangrijkste dingen in een platformer. Natuurlijk zijn de overige aspecten ook belangrijk, maar wanneer de basis niet goed dan zal de game altijd tegenvallen. Een game die goed naar deze richtlijnen heeft gekeken is Mikey Shorts, een geweldige platformer ontwikkeld door BeaverTap.

De game heeft alles wat een platformer moet hebben, soepele animaties en controls, uitdagende levels en de game beloont de speler ook nog eens voor zijn prestaties met extra bonus content.

Het verhaal van de game is vrij simpel; Mikey moet zijn zijn volk van hun bevroren toestand ontdoen door tegen hen aan te stoten. Door deze taken te voltooien genereert hij energie waardoor hij zich door obstakels heen kan werken en een nieuwe groep mensen kan bevrijden, dit proces blijft zich herhalen totdat het level is afgelopen. Tijdens het spelen zijn er ook munten en verborgen ‘shorts’ te vinden, ook wordt de speler beoordeeld voor de snelheid waarop een level is voltooid. Het is erg verslavend om elk level twee of drie keer opnieuw te spelen zodat je de maximale score behaald.

Op het gebied van controls is er weinig op de game aan te merken, dit soort games lenen zich normaal gesproken erg goed voor een touchscreen, al lijkt de besturing voor veel ontwikkelaars toch nog voor de grootste problemen te zorgen. In de game heb je verschillende mogelijkheden, zo is het mogelijk om onder obstakels door te glijden, maar kan de functie ook worden gebruikt om vijanden uit te schakelen. Het springen werkt zoals je zou verwachten en het is makkelijk om je sprong te timen zelfs als je aan het rennen bent.

Mikey Shorts bevat zes verschillende werelden, met elk vier verschillende levels die je moet voltooien. De munten en broeken die je onderweg verzamelt kun je gebruiken om het uiterlijk van je personage te veranderen, mocht je geen tijd hebben om alle munten te verzamelen dan is het ook mogelijk om ze via een in-app aankoop aan te schaffen. Op het moment dat je 25 sterren hebt verzameld zal er een nieuwe challenge modus beschikbaar zijn, een modus die op sommige momenten erg lastig zal zijn voor de speler, maar het is natuurlijk niet voor niets als extra uitdaging bedoeld.

De game Mikey Shorts is zonder twijfel één van de betere platformers die je kan vinden in de App Store en voor de prijs hoef je de game zeker niet links te laten liggen. Have fun!

[tab name=”Mikey Shorts voor iPhone en iPad”][app id=”508176435″][/tab]
[tab name=”Screenshots”][screens url=”http://itunes.apple.com/nl/app/mikey-shorts/id508176435?mt=8″][/tab]
[end_tabset]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*