Automatische slot van je iPhone, iPod Touch of iPad uitschakelen

Archief

Het scherm van je iPhone en iPad wordt automatisch gedimmed wanneer je het apparaat een tijdje niet wordt gebruikt. Dit is natuurlijk een prima optie wanneer je lang wilt doen met de batterij, maar wanneer je je iPhone of iPad constant gebruikt voor het afspelen van muziek, e-mails ontvangen of iets anders dan kan het automatische slot erg frustrerend zijn.

Gelukkig is de optie met een simpele wijziging makkelijk uit te schakelen, het enige wat je hoeft te doen is de tijd van het automatische slot te veranderen.

  1. Open ‘Instellingen’ en selecteer ‘Algemeen’
  2. Selecteer ‘Automatisch slot’ en kies voor de optie ‘Nooit’
  3. Druk nu op de home-knop van je iPhone, iPod Touch of iPad en het scherm zal niet langer automatisch worden uitgeschakeld.

Wil je toch dat het scherm wordt uitgeschakeld dan kun je dit doen door op de aan/uit knop aan de bovenkant van je iOS-apparaat te klikken. Wanneer je even geen gebruik van je iPad of iPhone wil maken dan kun je er dus zelf voor zorgen dat de batterij toch een stukje langer meegaat. Helaas is het met iOS niet mogelijk om in te stellen dat je apparaat aan de oplader altijd moet aanblijven en dat die zonder oplader automatisch moet uitschakelen. Een optie die wel beschikbaar is voor de MacBooks, maar nog niet voor iOS.

3 Reacties

  1. Het lijkt erop dat in iOS 6 je niet meer voor “nooit” kunt kiezen. Of heb ik dit verkeerd?

    Reageer
    • Dat is nog steeds mogelijk in iOS 6.

      Reageer
      • Zou je me kunnen vertellen hoe?

        Vr. Gr.

        Walter

        Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*