Rovio’s Bad Piggies komt op 27 september naar iOS en Mac

Archief

Je zou bijna denken dat Rovio geen ideeen meer over heeft om de Angry Birds franchise verder uit te melken, maar niks is minder waar want de ontwikkel studio heeft zojuist de game Bad Piggies aangekondigd. De nieuwe game van Rovio zal op 27 september beschikbaar moeten zijn, waarschijnlijk om mee te liften op het verwachte succes van de iPhone 5.

In deze nieuwe game moet je er niet voor zorgen om de groene varkens te verslaan, maar speel je dit keer uit het perspectief van de varkens. Volgens Rovio is dit echter een volledig nieuw spel en hoeven spelers ook geen katapult te gebruiken. Gelukkig maar.

In een verklaring laat Rovio’s Petri Järvilehto weten dat ze veel plezier hebben gehad met het creeren van een compleet nieuwe en unieke ervaring. “Er is zoveel meer te doen met deze varkens dan wat spelers gewend zijn met Angry Birds, en Bad Biggies is slechts een eerste kijk op wat er omgaat in de gedachten van de varkens.”

Het Finse bedrijf heeft verder weinig informatie vrijgegeven over Bad Piggies, maar een promotionele video laat zien dat de geliefde boze vogels een hoop kunnen verwachten van de groene varkens.

De game is alweer Rovio’s derde titel in 2012. In maart bracht het nog Angry Birds Space uit, een succesvolle game met meer dan 10 miljoen downloads in slechts drie dagen tijd.

In juli bracht Rovio Amazing Alex uit, een compleet nieuwe game waar spelers een kettingreactie moeten creeren om bepaalde acties te voltooien.

Bad Piggies zal beschikbaar zijn voor iOS, Android en de Mac op 27 september. Een versie voor Windows Phone, Windows 8 en PC zal later volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*