Twitter stopt met ontwikkeling van Mac applicatie: geen toekomstige updates

Archief

Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, gaan er geruchten dat het sociale netwerk Twitter gaat stoppen met de ontwikkeling van Twitter voor de Mac, ook zullen er geen toekomstige updates worden uitgebracht.

Er zijn namelijk verschillende bronnen geweest die claimen te weten dat Twitter stopt met de Twitter applicatie voor de Mac. Volgens TechCrunch is de ontwikkeling van de app al stopgezet en zullen er niet langer updates worden uitgebracht.

Het nieuws werd bekend gemaakt door TechCrunch’s MC Siegler: “De geruchten gaan dat Twiter vandaag heeft besloten dat Twitter voor de Mac geen toekomst meer heeft. De applicatie zal nog wel blijven bestaan, maar er zullen geen updates meer voor verschijnen. Vaarwel, oude vriend.”

Dit nieuws lijkt voor veel Mac-gebruikers niet als een complete verrassing te komen, er is al tijden geen update meer uitgebracht voor de applicatie, in juni 2011 werd de laatste update uitgebracht om gebruik te maken van de Twitter integratie van OS X 10.7 Lion. Het lijkt erop dat het stoppen met de ontwikkeling van de applicatie het einde van een tijdperk zal betekenen. Volgens Siegler zal de applicatie nog wel beschikbaar blijven, maar zullen er geen nieuwe functies worden toegevoegd. Het is een belangrijke koerswijziging van Twitter wat op ten duur zal betekenen dat de dienst alleen nog via de webbrowser kan worden bereikt.

Het zal ook een tegenvaller zijn voor de trotse bezitters van een MacBook Pro met Retina-scherm en ook zal er geen ondersteuning komen voor het notificatiecentrum van Mountain Lion. De website 9to5Mac wist nog te melden dat de Twitter applicatie voor de MacBook Retina al klaar was, maar later weer werd geannuleerd. Het is onduidelijk waarom dit is gebeurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*