Apple wil concurrentie aangaan met Spotify met nieuwe muziekdienst

Apple

Er gaan opnieuw geruchten dat Apple bezig is met een nieuwe muziekdienst die de concurrentie moet aangaan met Spotify en Pandora, de dienst zou gebruik maken van de muziekkeuze van de gebruiker op de iPhone of iPad en daarop de muziek gaan aanpassen, de dienst zal waarschijnlijk nog niet op tijd klaar zijn voor de lancering van de iPhone 5. Het is zeker niet het eerste wat we horen over een streamingdienst van Apple, maar tot op heden is er nog niks van gekomen. The New York Times en The Wall Street Journal hebben nu opnieuw van insiders informatie gekregen dat Apple nog steeds in onderhandeling zou zijn met de platenlabels, zo zou het bedrijf meer vrijheid willen wat men met de stream licentie kan doen.

De dienst zou te vergelijken zijn met Spotify Radio en Pandora, een bekende Amerikaanse muziek dienst dat ook de muziek aanpast aan de voorkeuren van de gebruiker. Het probleem van Pandora lijkt vooral de limiterende licentie te zijn, zo mogen sommige nummers slechts een aantal keren per uur worden afgespeeld. Apple zou zich daarom richten om meer vrijheid te krijgen van platenlabels over hoe vaak de muziek per dag mag worden afgespeeld. Deze nieuwe licenties zullen volgens insiders een combinatie tussen Pandora en Spotify mogelijk maken, gebruikers zouden zo vaak als ze willen naar hun favoriete nummers kunnen luisteren.

Het geld zou doormiddel van advertenties van het iAd platform moeten worden gegenereerd, al is er ook een mogelijkheid dat het een betaalde dienst wordt of een combinatie van beide. Diensten zoals Pandora en Spotify bieden gratis accounts aan met beperkingen en reclame, of premium accounts zonder advertenties maar tegen een maandelijks bedrag.

Deze streamingdiensten lijken steeds populairder te worden in de afgelopen maanden. Nokia maakte eerder al bekend bezig te zijn met een vergelijkbare dienst voor de Windows Phone toestellen. Het voordeel van de Nokia Music dienst is dat het volledig gratis is en dat de afspeellijsten ook offline kunnen worden afgespeeld, iets wat trouwens ook mogelijk is met een premium Spotify account.

Het voordeel van Apple zou zijn dat het voor meerdere apparaten beschikbaar zal zijn, zoals de iPhone, iPod Touch, iPad, Mac’s en de Apple TV. Ook is het mogelijk dat de dienst beschikbaar zal zijn voor de PC.

De onderhandeling zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden en dit is ook de reden dat de dienst nog niet nabije toekomst beschikbaar zal zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*