Nieuwe iPhone 5 heeft wereldwijde 4G/LTE ondersteuning

Archief

Volgens The Wall Street Journal zal de iPhone 5 wereldwijde ondersteuning hebben voor 4G/LTE netwerken, een functie waar veel gebruikers op zullen zitten te wachten, al is er voor ons Nederlanders op het gebied van 4G nog weinig nieuws te melden en lijken we opnieuw weer achter te lopen op de rest van de wereld.

Verschillende insiders zouden aan The Wall Street Journal hebben laten weten dat de chip van de iPhone 5 voor het eerst alle 4G/LTE frequenties wereldwijd zal ondersteunen, dit betekent dat er geen verschillende modellen hoeven te worden gemaakt voor de Amerikaanse, Europese en Aziatische markt, verder is er ook te lezen dat de functie mogelijk nog niet bij alle providers beschikbaar zal.

De wereldwijde ondersteuning van 4G/LTE netwerken is iets waar andere fabrikanten waaronder Samsung nu ook mee bezig zou, in de laatste Galaxy S apparaten is er al een vergelijkbare chip te vinden.

Eerder dit jaar bracht Apple de iPad 3 met Retina-scherm uit, deze nieuwe iPad had ook ondersteuning voor 4G/LTE, maar dit bleek achteraf alleen te werken in Canada en de Verenigde Staten. Het zorgde voor veel verwarring en zelfs consumentenorganisaties begonnen zich te bemoeien met de naamaanduiding van de iPad + 4G doordat de functie helemaal niet bleek te werken in de meeste landen.

Van QualComm weten wij al dat het bedrijf een LTE chip heeft ontwikkeld die een stuk energiezuiniger is en ook met meerdere frequenties kan omgaan, de algemene vewachting is dan ook dat deze chip zal terug zijn te vinden in de iPhone 5.

We hoeven nog slechts een aantal nachtjes te slapen totdat we weten wat er dit najaar gaat gebeuren, op 12 september zal de iPhone in San Francisco worden onthuld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.Vereiste velden zijn gemarkeerd *

U mag deze HTML tags and attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*